Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk Alerji Testleri

Çocuk Alerjisi Ve İmmünolojisi Uzmanı Doç. Dr. Mehtap Kılıç, Alerjinin Tek Başına Laboratuvar Kağıdı İle Açıklanan Bir Durum Olmadığını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuk Alerji Testleri
Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Uzmanı Doç. Dr. Mehtap Kılıç, alerjinin tek başına laboratuvar kağıdı ile açıklanan bir durum olmadığını söyledi.
Medical Park Samsun Hastanesi, Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Kliniği’nden Doç. Dr. Mehtap Kılıç “çocuk alerji testleri” hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kılıç “Alerji tanısında deri testleri, hastalığa neden olan alerjenin saptanması, hastanın diyetinin ve yaşam şartlarının düzenlenmesi açısından önem arz eder. En sık yapılan hata alerjinin tanısının testten ibaret olduğu ya da sadece bu şekilde anlaşıldığıdır. Alerjik hastalıkların tanısı önce dikkatli bir şekilde hastanın şikayetlerinin dinlenmesi ve alerji ile uyumluluğunun değerlendirilmesi ile başlar. Ardından dikkatli bir muayene ile çocuğun cilt, boğaz, burun, kulak, akciğer muayenesinin yapılması gerekir. Öyküsü alerji ile uyumlu olan, muayenesinde alerjik nezle veya astım düşündüren olgularda alerji testinin negatif çıkmış olması alerjiyi dışlamaz. Unutulmamalıdır ki astımlı çocukların yüzde 10-20’sinde alerji testleri negatiftir” dedi.
Doç. Dr. Mehtap Kılıç şu bilgileri verdi: “Çocuk alerjisi hekimliğinde hedef şikayetlerin değerlendirilmesi, tanının konulması ve uygun tedavi ile hastanın rahatlatılmasıdır. Bunun ardından bir alerjik hastalık varsa diğer alerjik hastalıkların riskleri, bulguları konusunda da aile uyarılmalı ve gelecekte böyle bulgular oluşursa aileye erken tanı için hemen hekimi ile iletişime geçmesi önerilmelidir. Örneğin alerjik egzama varlığı takipte astım yönünde dikkatli olunması açısından bir işarettir.”
Doç. Dr. Mehtap Kılıç “Alerjide tanı; aile, çocuk ve hekim üçgeni ile konur ve izlenir. Sadece test yapmak çözüm değildir. Alerji tek başına laboratuvar kağıdı ile açıklanan bir durum değildir. O yüzden ‘kliniğimizde deri testi yapılmaktadır’, ’alerjinizi bilmek test ile artık çok kolay’ yaklaşımları ancak bu sonuçların hastanın öyküsü ile tüm sistemleri içeren muayenesi ile beraber olduğunda değerlidir. Ayrıca toplumda test ile pozitif bulunan her sonuç da alerji demek değildir ve tüm bu yanılgıların kaldırılması için alerji bilim dalı vardır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.