Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk Alerji Poliklinikleri Uzmanı Dr. Kan’dan ailelere uyarı

DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ ALERJİ POLİKLİNİĞİ HİZMET VERMEYE BAŞLARKEN, ÇOCUK ALERJİ POLİKLİNİKLERİ UZMAN DR. AHMET KAN, ALERJİ HASTALIK KALICI HASTALIKLARA NEDEN OLACAĞINI BELİRTEREK, “ALERJİ HASTALIKLARI OLAN ÇOCUKLARIN AİLELERİNİN KORONA VİRÜSTEN ÇEKİNMEDEN ÇOCUKLARINI TEDAVİ ETMEK AMACIYLA MUTLAKA HASTANEMİZE GETİRMELERİNİ İSTİYORUZ.” DEDİ.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2020 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2020 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuk Alerji Poliklinikleri Uzmanı Dr. Kan’dan ailelere uyarı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Çocuk Hastalıkları Hastanesi Alerji Polikliniği hizmet vermeye başlarken, Çocuk Alerji Poliklinikleri Uzmanı Dr. Ahmet Kan, alerji hastalık kalıcı hastalıklara neden olacağını belirterek, “Alerji hastalıkları olan çocukların ailelerinin korona virüsten çekinmeden çocuklarını tedavi etmek amacıyla mutlaka hastanemize getirmelerini istiyoruz” dedi.

Diyarbakır DÜ Çocuk Hastalıkları Hastanesi Alerji Polikliniği hizmet vermeye başladı. DÜ Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Alerji Poliklinikleri Uzman Dr. Ahmet Kan, alerji hastalığına ilişkin önemli bilgiler verdi. Uzman Dr. Kan, “Sadece alerji derken astım alerjik nesne besin alerjisi onun dışında tabi bunların haricinde bağışıklık yetmezliği genel bir yelpazemiz var. Tabii bölgemizde yaygın hekim ihtiyacımız oluğu aşikar. Devlet hastanemizde ve üniversitemizde bir şekilde doktorun olması veya bir şekilde bizim bulunmamız bölge için umarım şans olur” dedi.

“Çocukların alerji açısından bir şüphelerine çözümler üreteceğiz”

Alerji hastalıklarına ilişkin çözümler üretmeye çalışacaklarını belirten Uzman Dr. Kan, “Bazı ürtiker hastalarının korona virüsle ilişkilendirildi. Tabi biz bulunduğumuz sürece korona virüs enfeksiyonu geçiren hastalar da bu tarz şikayetler oldukça bize danışılacaktır. Ona yönelik önlemlerde alınacaktır. Ama hani korona virüs ile alerjiyi ilişkilendirmek çok zor ama genel bir şekilde düşünürsek halkımızın çocuklarını alerji açısından bir şüphesi olursa buna yönelik inşallah çözümler üreteceğiz. Genel bir yelpazemiz var, sadece alerjik derken astıma, alerjik nezleye ve besin alerjilerine bakacağız. Diğer bölge hastanelerimizde de alerji uzmanlarımız bulunmaktadır ve bu işi birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.

“Korona virüsten çekinmeden tedavi olsunlar”

Besin ve astımı olan çocukların ailelerinin korona virüsten çekinip çocuklarının tedavilerini aksatmamalarının altını çizen Uzman Dr. Kan, “Ailelere tavsiyem bu dönemde astımı olan, alerjik nezlesi olan ve besin alerjisi olan ailelerin çocuklarını korona virüsten çekinmeden çocuklarını hastanemize getirmelerini istiyoruz. Çekinmelerini asla istemiyoruz ve bunların tedavisiz kalmasını da istemiyoruz. Bu hasta gruplarının ailelerinin mutlaka bizlere başvurmalarını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.