Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuğu otizmli annenin feryadı

Ordu’da Troid Kanseri Olan Bir Anne, Otizm Hastası Çocuğu İçin Yetkililerden Ve Hayırseverlerden Yardım Bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuğu otizmli annenin feryadı
Ordu’da troid kanseri olan bir anne, otizm hastası çocuğu için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
3 yaşındayken kabızlık belirtileri gözlenen, 15 günde bir ihtiyacını gideren ve hiperaktif hareketleriyle dikkat çeken Tuğra Durgun’a otizm teşhisi konuldu. Çaresiz ailenin kabus dolu günleri bundan sonra başladı. Çocuklarının durumu sebebiyle uykusuz geceler geçiren Durgun çifti, çocuklarını tedavi ettirmek için başvurmadığı sağlık kuruluşu kalmadı. Ordu’da otizm hastalığına uygun rehabilitasyon merkezi olmadığı için hastalığı her geçen yıl ilerleyen Tuğra Durgun için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekleyen anne Lale Durgun, “Otizmli çocuklar için yüzme havuzlu, atların ve yunus balıklarının olduğu bir terapi merkezi yok. Çocuklarımız eve hapsoluyor. Kimse tarafından istenmiyor” dedi.
Otizmli çocuklara psikiyatrik ilaçlardan ziyade alternatif tedavi yöntemleri denenmesi gerektiğini belirten anne Lale Durgun, “Tedavisi yok deyip otizmli çocuklar kendi kaderiyle baş başa bırakılıyor. Oysa tedavi için bilim dünyasının bu çocuklara yardımcı olması gerekir. Akupunktur, refleksoloji, duyu bütünleme, sülük tedavisi, radyestezi (elle maden arama) gibi tedavi yöntemleri otizmli çocuklar için uygun görülen tedavi yöntemleri. Ancak hem imkanımız olmadığı hem de bu tür tedavi yöntemlerinin uygulandığı sağlık merkezleri olmadığı için bunları yapamıyoruz. Yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Otizmi ailelerin çığlıklarını artık duyun” diye seslendi.
Ordu’da kendi çapında 4 tane rehabilitasyon merkezi olduğunu da hatırlatan anne Lale Durgun, bu merkezlerin ihtiyaca cevap veremediğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.