Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cilt Temizliğinde Sabuna Dikkat

Adana Estelite Güzellik ve Estetik Merkezi kurucu ortaklarından Dr. Gizem Toktaş Geylani, gün içerisinde çevreden gelen toz, UV ışınları, serbest radikaller, hava değişimleri, kendi sebum salgısı ve makyaj gibi nedenlere bağlı olarak kirlenen...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Estelite Güzellik ve Estetik Merkezi kurucu ortaklarından Dr. Gizem Toktaş Geylani, gün içerisinde çevreden gelen toz, UV ışınları, serbest radikaller, hava değişimleri, kendi sebum salgısı ve makyaj gibi nedenlere bağlı olarak kirlenen cildin, ihtiyacı olan temizlik ve bakıma tabi tutulmadığı takdirde yorgun ve solgun bir görüntünün yanı sıra, ilerleyen yaşla birlikte kırışıklık ve deformasyon meydana geldiğini belirtti.
Cilt temizliğinde temel amacın, cildi ölü deri hücrelerinden, çeşitli mikroorganizmalardan, terleme sonucu ciltte biriken atıklardan, çevresel kirliliklerden ve makyaj kalıntılarından kurtarmak, nefes almasını sağlamak olduğunu ifade eden Geylani, "Bu kir kalıntılarını yalnızca su ile temizlemek yeterli olmayacağından dolayı, bu işlem için genellikle sabun kullanılır. Sabunlar temizlik için kullanılan ürünler olmasına rağmen, sanılanın aksine antiseptik, yani mikrop öldürücü değillerdir. Sabun sadece mekanik olarak derimizin üzerinde bulunan ölü deri hücrelerinin, çeşitli bakterilerin, yağların, kurumuş ter ve tozların atılmasını sağlar. Ayrıca sabun cildin nem dengesini değiştireceğinden, temizleme işleminde sabun dışında temizleme etkisi olan ürünler kullanmak daha etkili olacaktır" dedi.
Cilt temizliği için ilk adımın, cildi temizleme köpüğü kullanarak kirlerden arındırmak olduğunu vurgulayan Dr. Gizem Toktaş Geylani, şöyle devam etti:
"Kullanılan temizleme ürününün pH değerinin 5,5 olmasına ve sabun içermemesine özen gösterilmelidir. Bu özellikte olmayan ürünler cildi tahriş ederek cilt problemlerine yol açabilir. Çünkü cilt yapısı asidik olduğundan dolayı bazik özellikteki temizleme ürünleri cildin pH dengesini bozarak tahrişlere sebep olur."
TÜM KADINLARIN ORTAK ARZUSU
Meslektaşları Dr. Can Mustafa Eren ve Dr. Dilek Şire Eren ile birlikte kurduğu Estelite Güzellik ve Estetik Merkezi’nde, 2012 yılından bu yana Adanalılara hizmet veren Dr. Gizem Toktaş Geylani, cilt temizliğinin, gözeneklerin küçülmesi için önemli bir faktör olduğunu kaydetti. Geylani, sözlerini şu ifadeleri kaydetti:
"Biriken kirler, gözenekleri tıkayarak zorlar ve genişlemesine neden olur. İyi bir dermokozmetik cilt temizleme ürünüyle, günlük cilt temizliğinin yapılması halinde gözenekler sıkılaşır ve cilt pürüzsüz bir görünüm kazanır. Dermokozmetik ürünlerle temizlenmiş cilt, cildin ihtiyacını gidermek için kullanılan idame ürün tedavisinin başarısını artırmada da çok büyük rol oynamaktadır. Daha güzel bir cilde sahip olmak tüm kadınların en büyük arzusudur. Güzel, temiz, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için, günlük cilt temizliği büyük önem arz etmektedir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.