Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çarpık dişlere telsiz çözüm ‘İnvisalign plak’

Dr. Mustafa Ateş, diş teli olmadan da çarpık dişlerin düzelebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çarpık dişlere telsiz çözüm ‘İnvisalign plak’

Dr. Mustafa Ateş, diş teli olmadan da çarpık dişlerin düzelebileceğini söyledi.

Sarıyer Ortodonti Diş Kliniğinden Dr. Mustafa Ateş, çarpık dişlerin tel olmadan da düzeltilebileceğini belirterek, “Hasta ve hekim tedavi sonunda dişlerin nasıl olacağını üç boyutlu modellerde görerek üretim onayı verirler. Böylece size özel gülümseme tasarımını hekiminizle beraber yapabilirsiniz. Tedavi sonunda istemediğiniz bir sonuçla veya sürprizle karşılaşmaz ve hayal kırıklığına uğramazsınız” dedi.

İnvisalign plak ile diş telleri olmadan çarpık dişlerin düzelmesinin mümkün olduğunu ifade eden Dr. Ateş, “Dişlerinizi bilgisayarda düzeltip, istediğiniz şekli 3 boyutlu yazıcıdan çıkardıktan sonra üzerine esnek şeffaf plak basarak invisalign plaklar üretilir. Her plak 0,5 milimetre düzeltilmiştir ve bu düzelen plağı dişlerinize geçirdiğinizde dişler de bu plağın içine girmeye zorlanarak dişlerin hareketi sağlanır ve böylece dişler her plak değişiminde biraz daha hareket eder. Şeffaf plaklar, özel silikonlar ile ölçüleri alındıktan sonra bu ölçüler yurt dışındaki merkezlere gönderilerek üç boyutlu modelleme yöntemi ile bilgisayar ortamında sanal modeller oluşturulmaktadır. Bilgisayar ortamında oluşturulan bu modeller üzerinde dişlere bilgisayar simülasyonu ile istenilen hareketler verilerek kişinin isteğine göre bitim hali bilgisayar üzerinde belirlenir. Ölçülerin yurt dışına gitmesi, ideal tedavi planı kararlaştırılması ve üretim aşaması yaklaşık 5-6 haftalık bir süreçtir” diye konuştu.

“Invisalign, dişlerinizi düzeltmek için telsiz ortodontik tedavi fırsatını sunan bir tedavi yöntemidir”

Invisalign tedavinin, neredeyse görünmez, çıkartılabilir seri halinde üretilmiş ince ve pürüzsüz şeffaf plaklardan oluştuğunu kaydeden Dr. Ateş, “Bu plakları iki haftada bir sıradaki seri ile değiştirirsiniz. Sadece sizin dişleriniz için özel üretilmiş plakları değiştirdiğinizde, dişleriniz azar azar, her hafta hareket eder, ta ki doktorunuz tarafından belirlenen final pozisyonlarına düzelerek ulaşana kadar. Invisalign’ın en iyi özelliklerinden biri, geleneksel tedavinin aksine yiyecek artıklarının ve bakteriyel plağın tutunabildiği metal bantlar, braketler veya teller kullanmamasıdır. Invisalign’ın çıkartılabilirliği sayesinde ağız sağlığınızı koruyabildiğinizden bakteriyel plak birikimi, diş çürüğü ve diş eti hastalığını azaltabilirsiniz. Lingual ortodontide olduğu gibi, sizin ve doktorunuz dışında kimsenin ortodontik tedavi gördüğünüzü anlamayacak olmasıdır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.