Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağın vebası depresyon gençliği tehdit ediyor

Uzmanlar, gençlerde davranış sorunu gözlemlenmesi durumunda, mutlaka depresyonun araştırılması gerektiğini belirtti.Yaprak Psikiyatrik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusu Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, gençlerde daha önceden olmayan...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanlar, gençlerde davranış sorunu gözlemlenmesi durumunda, mutlaka depresyonun araştırılması gerektiğini belirtti.
Yaprak Psikiyatrik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusu Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, gençlerde daha önceden olmayan davranış sorunları görülmesi durumunda problemin mutlaka ciddiye alınarak, gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. Yetişkinlerde kendini mutsuzluk ve ağlama isteği şeklinde gösteren depresyonun gençlerde tam tersi etki oluşturduğuna işaret eden Yurdakul, “Gençler, ağlamadıkları gibi sinirli, öfkeli ve tahammülsüz olabilirler. En ufak bir problemde bomba etkisi oluşturan tepkiler verebilirler” dedi.
Öfke ve kaygıya yol açıyor
Gençlerin, depresyon halinde mutsuzluk yerine öfke ve kaygıya kapıldığına dikkat çeken Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, şunları söyledi:
“Gençler, kaygıyı da yeterince yansıtamadıklarında aileleri ile araları daha da bozulur. Aileleri onların bu davranışlarına tepki verip, cezalandırma yoluna gittiğinde giderek birbirlerini anlamakta zorluk çekerler. Kendileri de ne olduğunu anlamadıkları için giderek içlerine kapanmakta, büyüklerin kendilerini anlamadığına inanarak, artık kendilerini anlatmamaktadırlar. Büyükler de onları saygısız olarak değerlendirdiği için cezalandırıp, yaptırımlar uyguladığında sorun giderek içinden çıkılmaz bir hal alır.”
Sonuç olarak, gençlerin davranış sorunlarında mutlaka depresyonun araştırılması gerektiğinin altını çizen Yurdakul, “Bunun için bir psikiyatriste başvurulmalı ve uzman yardımıyla depresyon varsa çözülmelidir. Depresyon dışı nedenlerle olan davranış sorunlarına da birlikte çözüm aranmalıdır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.