Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bvu’da Yatak Yaralarına Dikkat Çekildi

Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Öztürk, bası yaralarının (yatak yaraları) uygun tedavilerle önlenebileceğini söyledi.Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde, (BVU) Bası Yarasına (yatak yarası) Yaklaşımlar...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Öztürk, bası yaralarının (yatak yaraları) uygun tedavilerle önlenebileceğini söyledi.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde, (BVU) Bası Yarasına (yatak yarası) Yaklaşımlar sempozyumu düzenlendi.
Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, BVU Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ethem Güneren, Hastane Genel Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçakaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Belce, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Karaaslan, Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Teoman Aydın, Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Öztürk, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gökçen Başaranoğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
“BASI YARASI UYGUN TEDAVİLERLE ÖNLENEBİLİR”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erdoğan Öztürk, bası yarasına karşı alınan önlemler ve hastanelerindeki tedavi süreçlerinden söz etti. Prof. Dr. Erdoğan Öztürk’ün ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ise “Çağımızda birçok hastalık, tedavi edilebilir olmasına rağmen hastalara büyük sıkıntılar yaşatmaktadır. Bası yaraları da uygun tedbirlerle önlenebilir hastalıklar olmasına rağmen hem ülkemizde hem de dünyada halen yüksek oranda görülmektedir. Bu nedenle siz değerli hocalarımızın düzenlediği Bası Yarasına Yaklaşımlar Sempozyumu, hastalığın tanı ve tedavi sürecinin hızlanması açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu. Rektör ayrıca etkinliği düzenleyen akademisyenlere de teşekkür etti.
“HEDEFİMİZ BASI YARASINI SIFIRA İNDİRMEK”
Sempozyumda konuşma yapan Hastane Genel Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçakaya ise “Son 1 sene içerisinde bası yarasına yönelik birçok çalışma yaptık. Geçtiğimiz altı aylık periyotta yoğun bakımda toplam 29 hastamız, servislerde ise 26 hastamızda bası yarası tespit edildi. Bize bası yarasıyla gelen hastalara yönelikte çalışmalarımız oldu. Hedefimiz tabi ki hastanemizde bası yarasının sıfıra indirilmesidir” şeklinde konuştu.
4 oturum üzerinden düzenlenen sempozyumda, Bası Yarasını Önleyici Yaklaşımlar, Yara Bakım Organizasyon ve Hedefler ile Niye Bası Yarası gibi konular ele alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.