Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den “Obezite Ve Diyabet” Konferansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Obezite ve Diyabet konulu bilgilendirme toplantısında Genel Cerrahi Uzmanı Aziz Sümer, vatandaşlardan zayıflama ürünlerine inanmamalarını istedi.Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Obezite ve Diyabet konulu bilgilendirme toplantısında Genel Cerrahi Uzmanı Aziz Sümer, vatandaşlardan zayıflama ürünlerine inanmamalarını istedi.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansta, Özel OFM Antalya Hastanesi’nden Dahiliye Uzmanı Nesibe Karakuş, Diyetisyen Zeynep Başyiğit ve Genel Cerrahi Uzmanı Aziz Sümer, vatandaşlara çağın hastalığı olan obezite ve diyabet hakkında bilgiler verdi.
HER BİREYİN TEDAVİ YÖNTEMİ FARKLI
Şeker hastalığını ele alan Dahiliye Uzmanı Nesibe Karakuş, hastalığının 4 farklı sınıflama ile tanımlandığını belirtti. Günümüzde hareketsizliğin ve düzensiz beslenme alışkanlıklarının diyabet hastalığını tetiklediğini söyleyen Karakuş, her diyabet hastasının farklı bir sınıflama içerisinde yer aldığını ve farklı bir tedavi yöntemi uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.
UYGUN BESİN, UYGUN ZAMAN, UYGUN MİKTAR
Diyetisyen Zeynep Başyiğit ise şeker hastalığı tedavisinde önceliği diyetin oluşturduğunu söyledi. Başyiğit, “Bireyin fiziksel aktivite ve diyeti yaşam standartlarını düzenleyecek şekilde hayatına sokması gerekiyor. Beslenme programında diyabetli birey için uygun besinin uygun zamanda ve uygun miktarlarda verilmesi bizim için önemli. Sağlıklı beslenmek isteyen, zayıflamak, kilo almak ya da herhangi bir hastalığı olan diğer bireylerde de uygun besin, uygun zaman ve uygun miktarın önemini vurguluyoruz” diye konuştu.
DİYABETİN TEDAVİSİ YOK
Konferansın son konuşmacısı olarak söz alan Genel Cerrahi Uzmanı Aziz Sümer, diyabetin kronik bir hastalık olduğuna değinerek, “Tek bir tedavisi yok, net bir tedavi yöntemi yok, yüzde yüz tedavi yöntemi yok. Söylenenlerin hepsini çöpe atın, sadece ve sadece diyabetin sonunda gideceğimiz nokta belli. Biz bu noktayı uzatmaya çalışıyoruz. Biz aslında bu kötü sona ne kadar geç gidersek bizim için o kadar iyi diyerek o tedavi yöntemlerini uyguluyoruz” şeklinde konuştu.
ZAYIFYAMA ÜRÜNLERİNE KANMAYIN
Ayrıca zayıflama ürünlerini de eleştiren Aziz Sümer, şunları söyledi: “Medyada çıkan ‘yüzde yüz şekere çözüm buldum, bana gelin’ diyen hiç kimseye inanmayın hepsi yalandır. Obezite o kadar büyük bir problem ki dünyada 300 milyar doların üzerinde zayıflama ürünü satılıyor ancak insanlar şişmanlamaya devam ediyor. Ya ürünlerde, ya bunları sunanlarda ya da bizde bir problem var. Diyet kitapları sadece onu yazan diyetisyene yarar. O kitabı yazanlar zengin olur, siz şişmanlamaya devam edersiniz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.