Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burunda ‘light’ moda

İzmir Üniversitesi Hastanesi Estetik Cerrahi Uzmanı Cem Aslan, burun estetiğine olan ilginin son yıllarda artış kaydettiğini belirterek, kişilerin ‘ilk bakışta anlaşılmayan’ doğal bir burun şekli istediğini söyledi.Uzman Doktor Cem Aslan,...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Üniversitesi Hastanesi Estetik Cerrahi Uzmanı Cem Aslan, burun estetiğine olan ilginin son yıllarda artış kaydettiğini belirterek, kişilerin ‘ilk bakışta anlaşılmayan’ doğal bir burun şekli istediğini söyledi.
Uzman Doktor Cem Aslan, “Sosyal etkileşimin arttığı çağımızda estetiğe ve dış görünüşe olan ilgi artıyor. Bu nedenle estetik ve yüz ile uyumlu olmayan burun, psikolojik ve sosyal strese neden oluyor. Estetik operasyon isteyen kişiler artık yüzüne uygun, estetik ve de doğal görünümlü burun yapmamızı istiyor. Önceki dönemlerde yapılan kavisli ve kalkık burun talebi yerini, halk arasında ‘light burun’ olarak adlandırılan ve ilk bakışta anlaşılmayan burun estetiğine bıraktı” dedi.
Özgüven artıyor
Estetik operasyonların kişiye özgüven sağladığını kaydeden Cem Aslan, “Bütün estetik ameliyatlar kişilerin benlik saygısını artırır. Ancak burun kişilerin sosyal ortamda daha aktif olmasını sağlıyor. Burnun yüz ile uyumlu hale getirilmesi sadece sağlık ve estetik açısından değil, özgüven açısından olumlu etki ediyor. Elde edilen özgüven eğitim, kariyer ve sosyal yaşamda başarıyı getiriyor” diye konuştu.
İki saat sürüyor
Estetik Cerrahi Uzmanı Cem Aslan, şunları söyledi: “Burun estetiği ameliyatı yaklaşık 2 saat sürüyor. Aynı seansta nefes problemleri ve estetik cerrahi işlemini birlikte yapabiliyoruz. İyileşme süreci ortalama bir ay sürüyor. İlk etapta şişlikler oluyor ancak birinci hafta sonunda büyük ölçüde bu sorunlar ortadan kalkıyor. 10 günlük süreçte iyileşme büyük oranda sağlanmış oluyor. Ameliyattan sonra sert sporlardan uzak durulmalı, gözlük kullanılmamalı. Uyarılar dikkate alınırsa iyileşme süreci daha da hızlanır."
Light burun modası
İzmir Üniversitesi Hastanesi Estetik Cerrahi Uzmanı Cem Aslan şöyle devam etti: “Burun estetiğinde amaç, yüze yakışan, nefes alan, estetik ve fonksiyonel bütünlüğün sağlandığı doğal bir burun elde etmektir. Doğal ve yüz ile uyumlu bir burun elde edilebilmesi için her hastanın yüz yapısına göre burnun şekillendirilmesi gerekmektedir. Yüze bakıldığında estetiğin anlaşılması artık istenmiyor. Önceki dönemlerde daha kavisli bir burun sırtı ve kalkık bir burun ucu isteniyordu. Artık halk arasında ‘light burun’ olarak adlandırılan ve yüze uygun ve anlaşılmayan burun tipi isteniyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.