Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burun Estetiğinde Dokuya Saygı, Mikro Motor

Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, ileri cerrahi yöntemlerin her geçen gün estetik alanına yenilikler katmaya devam ettiğini belirterek, “Bunlardan biri de burun ameliyatlarında yeni bir dönem başlatan “mikro...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, ileri cerrahi yöntemlerin her geçen gün estetik alanına yenilikler katmaya devam ettiğini belirterek, “Bunlardan biri de burun ameliyatlarında yeni bir dönem başlatan “mikro motor tekniği” Estetik cerrahinin en sık uygulanan girişimlerinden biri olan burun estetiklerinde, çekiç kullanımı neredeyse sona erdi" dedi.
Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, burun estetiğinin uzun yıllardan beri en sık uygulanan estetik girişimlerden biri olduğu için, sürekli gelişerek ilerlediğini belirterek, “Bugün burun estetiğinde geldiğimiz noktada artık “yapılmamış gibi duran” burunlar revaçta. Bu burunlara yeni yorumu verirken ileri cerrahi yöntemlerin nimetlerinden faydalanan cerrahlar, hastalarına daha az ödem ve morluk ile daha kısa bir iyileşme dönemi sunabiliyor. Şimdi burun estetiğinde yepyeni bir dönem başlatan mikro motor tekniğini en merak edilen yönleri ile ele alalım” dedi.
MİKRO MOTOR TEKNİĞİ NEDİR?
Geleneksel burun estetiğinde kemik şekillendirme yapılırken ince ve hassas bir takım kesici ve törpüleyici aletler kullanıldığını dile getiren Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, daha sonra şunları söyledi:
”Bu aletler ile kırma işlemi ne kadar hassas yapılırsa yapılsın, yumuşak doku üzerinde bir miktar hasar oluşabilir. Ancak mikro motor tekniği ile burun kemiğini kırmadan, mikro düzeydeki rotasyonlarla törpüleyerek yapabiliyoruz. Bu teknikle motor yardımıyla dönen 2 mm ve 3 mm çapında bir uç var. Bu uç sayesinde dokuya en az hasar verilerek, burun yeni şekline kavuşabiliyor.
Hassasiyet oranı en yüksek olan mikro motor yöntemi ile çekiç ile burun kemiği kırma sona eriyor. Daha hassas bir şekilde ilerlemenin avantajı ise hastaya daha az morluk ve ödem ile daha kısa bir iyileşme dönemi sunması. Özellikle çalışan kişiler ve öğrenciler için sosyal hayata daha hızlı dönüş imkanı, hastalar için büyük bir avantaja dönüşüyor.
Mikro motor tekniği ile yaptığımız burunlarda her zaman doğallığından taviz vermeyen ve iyileşme dönemi sonunda “yapılmamış gibi duran” zariflikte burunlar hedefliyoruz. Geçmiş yıllarda sıkça uygulanan fazlaca küçültülmüş kuş burunlar bugün artık yok. Yeni burun yorumu kişiye özel belirleniyor çünkü burun şeklini oluştururken yüzdeki diğer organların ahenginden ve hastanın kişisel özelliklerinden de yardım alıyoruz. Dolayısıyla ortaya konan her bir burun, kendine has bir karakterde ve sahibine tıpkı bir kılıf gibi uyacak şekilde tasarlanıyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.