Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burun Estetiğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kulak, Burun, Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, burun estetiği konusunda bilgi vererek, "Ameliyat sonrası hastalara kesinlikle sigara içmemelerini ve başı yüksekte yatmalarını öneriyoruz. Hastaların mümkün...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kulak, Burun, Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, burun estetiği konusunda bilgi vererek, "Ameliyat sonrası hastalara kesinlikle sigara içmemelerini ve başı yüksekte yatmalarını öneriyoruz. Hastaların mümkün olduğunca dışarıdan gelebilecek travmalara karşı hazırlıklı olmalarını istiyoruz" dedi.
Kulak, Burun, Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Akagün, burun estetiğinin kimler için gerekli olduğunu ve ameliyat sonrası süreçte hastaların nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.
"HASTALAR NEFES ALMA FONKSİYONUNU İKİNCİ PLANDA TUTUYORLAR"
Op. Dr. Akagün, "Estetik burun ameliyatı burun yapısını, şeklini beğenmeyen insan için gerekli ve yeterli koşuldur diyebiliriz. Yani hastanın ’Ben burnumu beğenmiyorum’ demesi, ’Bunu değiştirmek istiyorum’ demesi bizim için yeterli bir cevaptır. Açıkçası hastalar nefes alma fonksiyonunu ikinci planda tutmaktalar ve onlar için şekil ve güzel daha ön planda diyebilirim. Burun estetik ameliyatları günümüzde kadın-erkek ayırt etmeden en çok gerçekleştirilen ameliyatlardır. Kadınlar daha çok tercih ediyor bu ameliyatı ancak son günlerde erkekler hastaların da bu ameliyatlara olan ilgileri artmış görünüyor ki bunu yapılan ameliyatlardan ve verilerden anlıyoruz" diye konuştu.
"POZİTİF DÜŞÜNMEK CERRAHİ AÇISINDAN İLK KOŞUL"
Burun estetik ameliyatlarında hastaların beklentilerinin oldukça geniş olduğunu vurgulayan Op. Dr. Akagün, "Hastalar estetik cerrahi sonrası hem rahat nefes alabilmek hem de hayallerindeki buruna sahip olmak istiyorlar. Bir de cerrahinin gerçekleri var ki kişiye yakışan hem de fonksiyonel olarak optimal bir buruna sahip olması amaç olmalı. Hastalar ilginç bir şekilde en çok ameliyatın süresini merak ediyorlar. Maliyetten çok tampon, şişlik ve ağrı gibi cerrahi sonrası süreci merak ediyorlar, şişliklerin ne zaman geçeceğini merak ediyorlar ya da her şey istendiği, beklendiği gibi gitmezse diye korkuyorlar ama ben hastalarımı pozitif olmaları yönünde telkin ediyorum. Pozitif düşünmek gerçekten cerrahi açısından ilk koşuldur diyebilirim" ifadelerini kullandı.
"KADINLAR İÇİN ŞEKİL, ERKEKLER İÇİN FONKSİYON ÖN PLANDA"
Cerrahi sonrası hastayı uzun bir sürecin beklediğine dikkat çeken Op. Dr. Akagün, "Estetik ameliyatlar özellikle burun cerrahi ameliyatları oldukça sabır isteyen bir süreç. Morlukların, şişliklerin geçmesi, pansuman ve kontrol muayene süreçleri oldukça sabır gerektiriyor. Öncelikle hastalar sabırlı olmalı, hangi teknik yapılırsa yapılsın bir miktar morluk ve şişliğin olacağını, bu şişlik sürecinin zaman alacağını bilmeleri ve bu konuda acele etmemeleri gerekiyor. Ben özellikle bayan hastaların daha çok şekli, nefes almaya yani fonksiyona yeğlediklerini düşünüyorum. Kadın hastalar açısından şekil fonksiyona göre daha ön planda çünkü burun dediğimiz ve yüzümüzün tam ortasında bulunan bir organ, güzelliğimizin de bir parçası ancak erkek hastalar açısından bu biraz daha tartışmalı diyebilirim. Erkek hastalar daha çok fonksiyonu önemsiyor ve abartılı burunu tercih etmiyorlar. Kadın hastalar ise hava atabilecekleri, biraz daha kalkık, biraz daha havalı bir burundan yanalar ama erkek hastalar daha çok estetik olduğu belli olmayan, daha yüzlerine yakışan ve fonksiyonel olarak daha güzel bir burun istiyorlar" değerlendirmesini yaptı.
AMELİYAT SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
"Eskiden ekstrafor tampon dediğimiz tamponlar kullanıyorduk, bu tamponlar oldukça uzun, geniş tamponlardı ve burunu son derece rahatsız eden ve şişliğe, ödeme neden olan tamponlardı fakat son yıllarda plastik, kauçuk materyaller üretildi ve bunlar hastayı hiç rahatsız etmiyor hatta ortasında delik olduğu için cerrahi sonrası nefes almaları da daha kolay oluyor" diyen Op. Dr. Akagün şunları kaydetti:
"Yapışkan olmadıkları için bunları daha kolay çıkarabiliyoruz. Hatta son yıllarda yaptığımız ameliyatlarda tampon dahi, silikon dahi kullanmadığımız vakaların sayısı yüzde 50, yüzde 60 diyebilirim. Ameliyat sonrası hastalara kesinlikle sigara içmemelerini, başı yüksekte yatmalarını öneriyoruz. Hastaların mümkün olduğunca dışarıdan gelebilecek travmalara karşı hazırlıklı olmalarını istiyoruz. Özellikle çocuklu hastalar oluyor, bu hastaların darbe almamalarını öneriyoruz. Ağır spor yapacaklarsa 15-20 gün ağır spor yapmamalarını, ağır kaldırmamalarını öneriyoruz. Gözlük takmamaları gerekiyor en az 4 ila 6 ay güneş ya da diğer kullanılan gözlük varsa lens kullanmalarını öneriyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.