Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı Doktora ABD’den İki Ödül

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Devlet Hastanesi’nde çalışan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Altuğ Çakmak, Amerika Birleşik Devletleri’nden iki ödülle döndü.Geçen yıl Türk Kardiyoloji Derneği tarafından yılın en iyi ikinci...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalı Doktora ABD’den İki Ödül
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Devlet Hastanesi’nde çalışan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Altuğ Çakmak, Amerika Birleşik Devletleri’nden iki ödülle döndü.
Geçen yıl Türk Kardiyoloji Derneği tarafından yılın en iyi ikinci genç kardiyoloğu seçilen Dr. Hüseyin Altuğ Çakmak, nisan ayında ABD’nin Chicago şehrinde düzenlenen ve dünyanın kardiyoloji alanındaki en prestijli kongresi olan “American College of Cardiology ” ACC 2016 kongresinde, aort kapağı kireçlenmesine bağlı darlık konusunda yaptığı çalışmayla Türkiye’den sunulan tebliğler içinde birinci, Ortadoğu’dan giden tebliğler içinde ise ikinci oldu.
Ödüllerini ACC Ortadoğu Sempozyum Kurucusu Prof. Dr. Douglas P. Zipes ve Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu’ndan alan Çakmak, ödül alan araştırmasında, vücutta yüksek basınçlı kanın sol kalpten pompalanması sonrası aort kapakta kireçlenmeye bağlı darlığı olan hastalarda vasküler adezyon protein-1 (VAP-1) diye adlandırılan yeni proteinin hastalığın varlığı ve şiddeti ile olan ilişkisini incelediğini söyledi.
Çakmak, “Çalışmada hastalar kapak kireçlenmesine bağlı darlık şiddetine göre 3 grupta toplandı. Hafif, orta ve şiddetli kapak darlığı olan hastalarda yeni bulunmuş VAP-1 proteinin kandaki seviyelerine bakarak hastalığın varlığı ve şiddeti ile olan ilişkisi araştırıldı. Çalışmamızın sonunda protein seviyesi kapak darlığı olanlarda artmış bulunurken, hastalık şiddeti ile doğru orantılı ilişki görüldü. Hastalarımızı her yıl düzenli takip ederek, bu proteinin 3 ve 5 yıllık sonuçlarına bakacağız. Ön sonuçlarımız çok anlamlı çıktı” dedi.
Araştırmanın İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte tamamlandığını ve aynı zamanda bilimsel değeri yüksek bir dergide de makalesinin yayınladığını belirten Çakmak, uzun dönem sonuçlarının ise ayrıca sunulacağını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.