Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Şehir Hastanesi'nde Anne Sütü Eğitimi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, anne sütünün teşviki çalışmaları kapsamında ebe ve hemşirelere yönelik eğitim programı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2019 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2019 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Şehir Hastanesi'nde Anne Sütü Eğitimi

Bursa Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen eğitime Bursa’daki kamu ve özel hastanelerden 24 ebe ve hemşire katıldı. Üç gün süren eğitim sonunda katılımcılara hasta konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan ve Bursa Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal da katıldı.

Törende konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlık sunumunda temel hedeflerinin anne ve çocuk sağlığını korumak olduğunu belirterek bu kapsamda anne sütünden taviz vermeyeceklerini söyledi. Bebeğin sağlıklı gelişimi açısından ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmesinin gerekli olduğunu ifade eden Dr. Akan, “Sağlıklı beslenmenin ilk adımı hayata anne sütü ile başlamaktır. Anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar. Bu yüzden anne sütüyle ilgili farkındalık çalışmaları daha anlam ve önem arz ediyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler" programı yürütüldüğü bilgisini veren Dr. Akan, “Bu program kapsamında hastaneler kendi eğitimlerini, değerlendirmelerini yapar. Ayrıca hastanelerine başvuran gebe ve emziren annelere emzirme danışmanlığı da yaparlar. Bu çalışmaları yapan, yürüten ve hastanelerin tüm bebek dostu çalışmalarından sorumlu olan sağlık çalışanları bebek dostu hemşirelerdir” şeklinde konuştu.

Akan’ın konuşmasının ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.