Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bu kokular insanı mutlu ediyor"

Shiffa Home Marka Müdürü Sevil Gülsoy, insanların mutluluğunun artması için doğal bitkisel yağlar kullanmanın etkili olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2017 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Shiffa Home Marka Müdürü Sevil Gülsoy, insanların mutluluğunun artması için doğal bitkisel yağlar kullanmanın etkili olacağını söyledi.

Dünya pazarına bakıldığında depresyon ilaçlarının özellikle son yıllarda araştırmalar sonucuna göre ciddi oranda arttığını gösterdiğini belirten Shiffa Home Marka Müdürü Sevil Gülsoy, araştırmadan bile dünyanın depresyona doğru gittiğini ve giderek mutsuzlaştığımızı görülebilineceğini söyledi. İnsanları mutsuzluğa iten sebepler sadece yaşadıklarını çevre ile alakalı olmadığının unutulmaması gerektiğini söyleyen Gülsoy, "Çevresel faktörler, yediğimiz yiyeceklerdeki besin değerlerinin yetersiz olması, hormonsal bozukluklar, genetik yatkınlık da bizi depresyona iten nedenler arasında. Hekiminizin tavsiyelerine mutlaka uyun ve aşağıdaki önerilerle destekleyebilirsiniz" dedi.

"Doğal bitkisel yağlar beynimizde serotonin hormonunu etkiler"

Sevil Gülsoy, mutlu olmak için kokunun gücünü keşfetmeyle başlanabileceğini belirterek şunları söyledi: "Bir örnek verelim. Mutfakta ocağa veya fırına yemek koydunuz ve başka bir odaya geçip televizyon seyretmeye başladınız. O arda mutfaktan yanık yanık kokular gelmeye başladı. Ne yapardınız eminim hepimiz telaş içerinde eyvah diyerek mutfağa koşardınız. Evet telaşlandınız. Peki neden? Duyduğunuz bu koku beynimizde tahlil edilir ve çıkan sonuca göre hareket ederiz. Tahmin edeceğiniz gibi yanık kokusu da bizi telaşlandıracaktır. En bilindik kokudan başlayalım. Eminim dalından kopardığınız bir gülü koklarken nefesinizi derin derin alıyorsunuzdur. Verdiği huzurun bitmemesini ister gibi. Aynı şekilde bütün güzel kokulu bitkiler bu etkiyi verecektir. Kışın ortasında bu çiçekleri nereden bulacağız diyenler için yağlarını kullanabilirsiniz. Doğal bitkisel yağlar beynimizde serotonin yani mutluluk hormonu dediğimiz kısmı etkiler ve ister istemez kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı olur. Bunun için muhteşem kokuya sahip lavanta, melisa, yasemin, gül, limon, menekşe yada kokusunu sevdiğiniz bitkilerinin yağlarını kullanabilirsiniz. Aromatepinin vazgeçilmezlerinden olan bu yağlar bedensel savunma mekanizmalarını hızlandırarak vücudu bir bütün olarak iyileştirmeye yardımcı olur".

Gülsoy, hem motivasyonu arttırmak, hemde daha mutlu hissetmek için yapılması gerekenleri şöyle açıkladı: "Bir çay bardağının içerisine 3 çorba kaşığı su, üzerine yarım çay kaşığı kadar sevdiğiniz kokuyu ekleyin ve kaloriferin üzerine koyun. Böylece olduğunuz mekan mükemmel kokacaktır. Bunun yanında insan vücudunun üretemediği hayat boyu dışarıdan almak zorunda olduğumuz omega-3 eksikliği de depresyonu tetikleyen etmenlerden biridir. Gıdalardan yeterince omega-3 aldığınızı düşünmüyorsanız besin takviyelerini de beslenmenize ekleyebilirsiniz. Doktorunuza danışarak dünya üzerinde antidepresan bitki olarak bilinen sarı kantaronu da kullanabilirsiniz".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.