Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu estetik kadınları mutlu ediyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslı Alay, genital estetik ameliyatlarında amacın kadının kendini iyi hissetmesi, özgüveninin artması ve partneriyle uyumlu bir cinsel birlikteliği olması olduğunu ifade ederek, "Bu hedefler sadece...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslı Alay, genital estetik ameliyatlarında amacın kadının kendini iyi hissetmesi, özgüveninin artması ve partneriyle uyumlu bir cinsel birlikteliği olması olduğunu ifade ederek, "Bu hedefler sadece estetik görüntüde iyileşme, güzelleşme ile olmaz. Aynı zamanda organların fonksiyonlarına yönelik de işlemler yapılır" dedi.
Doğumda bebeğin çıkışı sırasında yapılan epizyotominin yanlış iyileşmesinin de genital bölgede şekil bozukluğu yapabildiğine dikkat çeken Uzman Alay, “Vajinada genişliğe iç dudaklarda sarkma ve asimetri de sıklıkla eşlik eder. İç dudaklardaki sarkmayı çoğu kadın özellikle mayo, bikini ve dar pantolon giyemediklerini, cinsel ilişkide sorun yaşadıklarını ifade ederek anlatırlar. Doğum yapmamış genç kadınlarda iç dudakların aşırı büyük veya asimetrik olması da sık rastlanan bir şekil bozukluğudur. Bu durum sadece görüntüde sorunlara yol açmaz, sık tekrarlayan vajinal enfeksiyonlara da neden olabilir” dedi.
Genital estetik operasyonlarını planlarken cerrahi müdahalenin estetik görünüm yanında, kadının cinsel fonksiyonlarını da iyileştirici özellikte olması gerektiğini vurgulayan Alay, “Çünkü vajinal kaslarda ilerleyen yaş ve doğum etkisi ile oluşan yıpranma cinsel fonksiyon bozukluklarına neden olabilir. Hem kadın hem de partneri açısından sorunlara yol açan bu durum tedavi edilebilir. Tedavi şekli genellikle cerrahi olup, vajinal kasları çalıştıracak egzersizler de mutlaka tedaviye eklenmelidir” ifadelerini kullandı.
Genital bölge estetiğine yönelik operasyonlar nelerdir?
Labioplasti, kliteroplasti ve vajinal daraltma şeklinde gruplandırılabileceğini söyleyen Alay, “Kliteroplasti: Kadında cinsel hazzı sağlayan, idrar yapma deliğinin hemen üstünde yer alan kan akımı, sinir dokusu oldukça yoğun olan kabarıklıktır. Bazı kadınlarda klitoris normalden büyük olabilir. Hem partneri, hem kadını rahatsız edebilir. Fazla olan doku uzaklaştırılarak ve eriyen dikişler kullanılarak tedavi edilir. Labioplasti: Vajina iç dudaklarındaki sarkma ve asimetrik görüntünün düzeltilmesi amacı ile yapılan bu operasyonda eriyen dikişler kullanılmakta, sonrasında da kısa bir süre cinsel perhiz önerilmektedir. Operasyon kısa sürmekte ve lokal anestezi kullanılarak da yapılabilmekte, işlem sonrası fiziksel aktivite kısıtlılığı olmaz. Genç kızlarda da görülebilen iç dudaklardaki asimetri, normalden büyük, sarkmış labiumlara yönelik yapılan operasyon kızlık zarına zarar vermez. Vajinoplasti: Vajinal daraltma operasyonudur. Bu operasyon ile vajina hem fonksiyonunu yeniden kazanacak, hem de estetik açıdan kadın kendini mutlu ve iyi hissedecektir. Özellikle ilişki sırasında vajinadan ses gelmesi, idrar kaçırma, kabızlık, vajinaya baskı yaparak dışkılayabilme bu operasyon ile çözüm bulacaktır” diye konuştu.
Genital estetik ameliyatlarında amacın kadının kendini iyi hissetmesi, özgüveninin artması ve partneriyle uyumlu bir cinsel birlikteliği olması olduğunu söyleyen Alay, “Bu hedefler sadece estetik görüntüde iyileşme, güzelleşme ile olmaz. Aynı zamanda organların fonksiyonlarına yönelik de işlemler yapılır. Sarkan bir idrar kesesi veya rektum yeniden restore edilir. Operasyon genel anestezi altında yapılmakta ve operasyon sonrası bir gün izlenmesi çoğunlukla yeterlidir. Nekahat yani iyileşme dönemi oldukça kısadır. Cinsel perhiz ise her operasyona göre değişik sürelerde olmakta ancak süre 1 ayı geçmemektedir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.