Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Topbaş, hocasının adını taşıyan okulu açtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, aynı zaman Başbakan Erdoğan'ın da hocası olan Mahmut Bayram adına yaptırılan imam hatip ortaokulunu hizmete açtı. Topbaş, 'Mahmut Bayram' isminin hem kendisi, hem de Başbakan Erdoğan...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Topbaş, hocasının adını taşıyan okulu açtı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, aynı zaman Başbakan Erdoğan'ın da hocası olan Mahmut Bayram adına yaptırılan imam hatip ortaokulunu hizmete açtı. Topbaş, 'Mahmut Bayram' isminin hem kendisi, hem de Başbakan Erdoğan için ayrı bir öneminin olduğunu söyledi.

Maltepe Zümrüt Evler Mahallesi'nde Nish Adalar isimli Kiptaş Projesi'nin içinde yapılan Mahmut Bayram İmam Hatip Ortakokulu için düzenlenen törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte Başkan Topbaş, milletvekilleri ve bürokratlar katıldı. Törenle açılan okul, 24 derslikli olarak kütüphanesi, spor salonu, laboratuvarları ile öğrencilerin hizmetine girdi.

Açılışa katılarak öğrenci ve protokol üyelerine hitap eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okulun inşası için gösterilen çabanın takdire şayan olduğunu belirtti. Mutlu, Başkan Topbaş'ın şahsında okulun yapımı için çaba gösteren bütün belediye personelini kutladığını söyledi. Vali Mutlu, Okula Mahmut Bayram isminin verilmesinin de özel bir yeri olduğunu belirtti.

Başkan Topbaş ise, okulun yapım süreci ve İstanbul'da yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. İstanbul'daki önemli yatırımların başında ulaşım bulunduğunu belirten Topbaş, "Geçmişte maaş ödeyemeyen belediye 10 yıl içinde 60 milyar lira yatırım yapmak suretiyle şehrin kaderini değiştirdi. Gelen misafirler, iş adamları bu değişimi hayranlıkla izlediklerini ifade ediyorlar." ifadesini kullandı.

'ÜÇ AYDA EVİNİZİ TAŞIYAMAZSINIZ, BU KOCA BİNA HİZMETE DÖNÜŞTÜ'

İstanbul'daki yatırımlar hakkında bilgi veren Topbaş, Marmaray ile İstanbul'u yer altından birleştirdiklerini anlatarak "Günde 15 bin ton çöp toplanan bir kentte , Avusturya ve Yunanistan'ın tamamı kadar çöp toplanan bu kentin New York'tan daha temiz olduğu söylenmekte." dedi.

Açılan okulun kısa zaman içinde teslim edilmesine vurgu yapan Topbaş, "Üç aylık bir zaman dilimi içinde, mucize denebilecek bir zaman dilimi içinde -3 ay içinde evinizi taşıyamazsınız -3 ayda bu koskoca yapı ortaya çıktı ve hizmete dönüştü." değerlendirmesinde bulundu.

Okula Mahmut Bayram isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti anlatan Topbaş, Bayram'ın aynı zamanda Başbakan Erdoğan ve kendisinin de hocası olduğunun altını çizdi. Topbaş, "Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere bir çoğumuza hocalık yaptı. O kadar azimli bir insandı ki tahtada iken zil çalınca silgi yerine ceketinin kolu ile tahtayı silerdi." dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Mutlu ve Topbaş, öğrencileri de aralarına alarak kurdele kesti. Protokol üyeleri daha sonra okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.