Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Besinler Kilo Düşmanı

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kilo vermek ve zayıflamanın çağımızın en yaygın sorunlarından biri olan obezite nedeniyle gündemdeki konular arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kilo vermeye...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kilo vermek ve zayıflamanın çağımızın en yaygın sorunlarından biri olan obezite nedeniyle gündemdeki konular arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kilo vermeye yardımcı besinleri şöyle sıraladı:
“Yeşil çay: Özellikle Çin olmak üzere Uzak Doğu’da sağlıklı yaşam için bol miktarda tüketilen yeşil çayın vücudu incelttiği, selülitleri azalttığı ve vücut direncini artırdığı birçok kaynakta mevcuttur. Metabolizmayı hızlandırması ve böylelikle kilo verme hızının artmasını sağlamaktadır. Özellikle uzun dönem tüketilmesine dikkat edildiğinde ciltteki nem dengesinin sağlanmasında da etkilidir. Bağırsak hareketlerini düzenlemesi ve sindirimi rahatlatıcı özelliği vardır. Günlük 2-3 bardak tüketilmesi yeterlidir.
Pancar: A,B,C ve P vitaminleri bakımından zengin olan kırmızı pancar, bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Kırmızı pancarın içeriğinde fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez de mevcuttur. Bu besin kan yapımına yardımcı olur ve beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirir. Demir eksikliği olanlar için de kırmızı pancar önemli bir sebzedir. Pancardaki kalori oranı oldukça düşüktür ve yüksek oranda lif içerdiğinden daha fazla tokluk hissi verir. Bu da kilo almanıza sebep olabilen yiyeceklerden daha az tüketmenizi sağlar.
Kaju: Kaju fıstığı, B1, E vitamini, magnezyum, potasyum, fosfor mineralleri açısından zengin bir besindir. Doğru miktarda tüketildiğinde kilo aldırır düşüncesinin aksine yağ yakımını hızlandırması ile kilo verdirici özelliğe sahiptir. Kaju içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde yağ yakımını hızlandırmaktadır. Metabolizmayı hızlandıran bu besin beyin ve sinir sistemi performansını da artırır.
Enginar: Sebzelerin arasında bizim için altın besin diyebiliriz. Son yıllarda yapılan birçok çalışmada sayısız faydası olduğu anlaşılan enginar, özelikle anneler tarafından çocuklarına mutlaka yedirilmesi gereken, olmazsa olmaz bir sebze olarak algılanıyor. Hatta yılda bir kere 40 günlük enginar kürü yapanlara her geçen gün daha çok rastlanıyor. Enginarda bulunan ‘siyanik asit’ adlı madde kötü kolesterolü düşürüyor ve iyi kolesterolün salgılanmasını arttırıyor. Bu da kalp damar sağlığı için ilaç niteliğinde bir fayda demektir. Özellikle karaciğer yağlanması olan kişilerde düzenli tüketildiğinde hem kilo kaybına hemde yağ kaybını hızlandırdığı için olumlu sonuçlarla karşılaşılmaktadır.
Bezelye: Bu besin C vitamini, K vitamini, manganez, lif, folat ve tiamin çok iyi bir kaynağıdır. İçeriğinde ayrıca A vitamini, fosfor, B6 vitamini, protein, magnezyum, riboflovin (B2 vitamini), bakır, demir, çinko ve potasyum vardır. Bezelye yavaş sindirilen lifleri içerir ve doygunluk hissini artırır. Kabızlığı önler ve kalp damar sistemini korur. Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcıdır. Bezelye, günlük diyette yer alması gereken önemli bir besindir.
Mango: İçerdiği vitaminler nedeniyle sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlıdır. Mangopotasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur. A vitamini, C vitamini, E vitamini içerir. Kanı temizler, olgunlaşmış mango oldukça faydalıdır. Kan şekeri seviyesini sabit tutar. Tokluk hissini etkileyen leptini düzenler. Metabolizmayı hızlandıran mango aynı zamanda yağ yakımını da hızlandırır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.