Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Böbrek Hastaları İftarda Buluştu

böbrek hastaları ve hasta yakınları ile ünlü isimler, Türk Böbrek Vakfı’nın geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.Türk Böbrek Vakfı, Ahmet Ermiş diyaliz merkezinde tedavi gören böbrek hastalarını ve ailelerini her yıl geleneksel...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
böbrek hastaları ve hasta yakınları ile ünlü isimler, Türk Böbrek Vakfı’nın geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.
Türk Böbrek Vakfı, Ahmet Ermiş diyaliz merkezinde tedavi gören böbrek hastalarını ve ailelerini her yıl geleneksel olarak organize edilen iftarda ağırladı. Bu yıl gerçekleştirilen iftarın ev sahipleri ise Türk Böbrek Vakfı Mütevelli Üyesi Selda Topal ve İpek Açar oldu. İftara, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ve TBV Yönetim Kurulu Üyesi Mukaddes Yamaç’ın yanı sıra Metin Özülkü, Zuhal Topal ve eşi Korhan Saygıner, Özgür Aras, Elif Güvendik, Özlem Kaymaz, İpek Tanrıyar ve Tuğba Melis Türk’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, İftar sonrası başta organizasyonun ev sahipliğini üstlenen ve hastalarla keyifli vakit geçiren İpek Açar olmak üzere, katılım sağlayarak hastaları yalnız bırakmayan ünlülere teşekkür belgesi takdim etti. TBV Başkanı Erk yaptığı konuşmada; “28 yıldır diyaliz merkezimizde tedavi gören hastalarımız var ve onlar bizim ailemiz oldular. Tedavi ve sağlık takiplerinin dışında hastaları bu gibi etkinliklerle bir araya getirmeyi çok önemsiyoruz. Bu anlamda bize mekanını açan Etiler Develi’ye ve burada hastalarımızın yüzünü güldürerek bizi yalnız bırakmayan ünlü dostlarımıza minnet duyuyoruz” dedi. Ardından İpek Açar ve Metin Özülkü’yü 27 yıldır vakfın diyaliz merkezinde tedavi gören Neşadiye Erbek ile tanıştıran Erk, hastalarımız ve biz büyük bir aileyiz" dedi.
İftarın ev sahibi olan İpek Açar ise “Bu güzel iftara ev sahipliği yaptığım için çok mutluyum. Ben onlara hasta demiyorum, güzel yürekli savaşçılarımızla çok güzel bir akşam geçirdik. Hem dertleştik hem sohbet ettik. Duaların çok olduğu bu mübarek ayda şifa bekleyen herkese şifa yakınlarına ise güç, kuvvet diliyorum. Ayrıca Türk Böbrek Vakfı’nı da yaptığı bu güzel çalışmalar ve etkinliklerden ötürü yürekten kutluyorum” dedi.
Eşi Korhan Saygıner ile iftara katılan Zuhal Topal ise hastalar tarafından büyük ilgi gördü. Her bir hastayla ayrı ayrı fotoğraf çektirip konuşan Topal; “Yıllardır Türk Böbrek Vakfı’na gelirim fakat uzun zamandır fırsat olamıyordu. O sebeple buradan olmaktan dolayı çok mutluyum. Esasında benden evvel eşim vakfın gönüllülerinden, ben 9 yıldır bu aileyi tanırım. Timur bey sağ olsun tüm hastaların babasıdır, ben de her zaman Timur bey öncülüğünden burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.