Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilinçli olmak menopoz dönemini kolaylaştırır

Girne Amerikan Üniversitesi (gaü) Rektör Yardımcısı Ve Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, Kadınların Menopozla Baş Edebilmeyi Öğrenmek Amacıyla Tıbbi Destek Almaları Gerektiğini Belirterek, “bilinç İle Hareket Eden Kadın, Menopozu Huzur İle Karşılar” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilinçli olmak menopoz dönemini kolaylaştırır
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcısı ve Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, kadınların menopozla baş edebilmeyi öğrenmek amacıyla tıbbi destek almaları gerektiğini belirterek, “Bilinç ile hareket eden kadın, menopozu huzur ile karşılar” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, ‘18 Ekim Dünya Menopoz Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada menopozun çağın bir hastalığı değil, kadınların belli bir yaşa geldikten sonra bazı hormonlarının azalmasıyla birlikte adet kanamalarının kesilmesi ve bunun vücuda olan olumsuz etkileri nedeniyle ortaya çıkan yaşamın bir biçimi olduğunu belirterek, kadınların menopozla ilgili bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Kadınlık hormonlarının azalmasıyla yaygın olarak terleme, ateş basması, uykusuzluk, erken tepki koyma gibi yan etkilerin oluşmaya başladığına değinen Avcı, bunların gerek medikal, gerekse diğer yöntemlerle tedavilerinin mümkün olduğunu belirtti. Avcı, menopoz döneminin kadınlar için yaşamlarının herhangi bir dönemi olduğunu ve bu döneme uyum sağlamak, yaşam biçimini ona göre devam ettirmek konularında bilincin geliştirilerek bu dönemin korkulu rüya olmaktan çıkarılması gerekliliğine vurgu yaptı.
Avcı, menopoz döneminin kadınların hayatında doğal bir değişim dönemi olduğunu ve bu döneme hazırlıklı ve bilinçli girecek kadınların sağlıklı bir menopoz süreci geçirebileceğine dikkat çekti. Kadınların menopozla baş edebilmeyi öğrenmek amacıyla tıbbi destek almaları gerektiğinin önemine değinen Avcı, “Bilinç ile hareket eden kadın, menopozu huzur ile karşılar. Bu konularda çekinmeden konuşabilmeleri, bunu yaşam biçimi olarak kabullenmek ve ona göre hayatın en güzel dönemini yaşamak kadınlarımız için en doğrusudur” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.