Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezmialem Valide Sultan Çeşitli Etkinliklerle Hatırlandı

Bezmialem Vakıf Gureba-i Müslimin Hastanesi kurucusu, Sultan 2. Mahmud’un eşi ve Sultan Abdülmecid’in annesi Bezmialem Valide Sultan, 2-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenen etkinlikle anıldı.Bezmialem Vakıf Üniversitesi tarafından hazırlanan Bezmialem...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bezmialem Vakıf Gureba-i Müslimin Hastanesi kurucusu, Sultan 2. Mahmud’un eşi ve Sultan Abdülmecid’in annesi Bezmialem Valide Sultan, 2-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenen etkinlikle anıldı.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi tarafından hazırlanan Bezmialem Valide Sultanı Anma Haftası kapsamında 2 Mayıs’ta Karaköy Tünel girişinde “Valide Sultanların İstanbul’daki Hayratları” fotoğraf sergisi açıldı. Valide sultanların eserlerinin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, İETT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bağış, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Zeynep Gökçen, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Arıcı, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Üşümez, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Öz ve çok sayıda öğrenci ile konuk katıldı. Karaköy Tüneli girişinde düzenlenen etkinlikte açılış konuşmalarının ardından Fotoğraf Sergisi gezildi. Sonra tünele gelen yolculara ve tüm misafirlere Sultan Tatlısı ikram edildi.
Etkinlik kapsamında ikinci gün Bezmialem Valide Sultanın türbesi ziyaret edildi ve Marmaray’da, “Valide Sultanların İstanbul’daki Hayratları” fotoğraf sergisi açıldı. Bezmialem Valide Sultanın Çemberlitaş’taki türbesi ziyaretine Bezmialem Vakıf Üniversitesi yönetiminin yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş de katıldı. Türbe başında dua edilmesinin ardından bölgede bulunan konuklara ve halka Sultan Tatlısı ikram edildi. Bezmialem Valide Sultanın türbesini ziyaretin ardından Marmaray’ın Yenikapı istasyonunda “Valide Sultanların İstanbul’daki Hayratları” Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdürü Halil Korkmaz da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Bezmialem Valide Sultanı ve yaptıklarını hayırla yâd ettiklerini söyledi.
Etkinliklerin üçüncü gününde Bezmialem Vakıf Üniversitesinde “Valide Sultanlar ve Hayratları” konulu konferans düzenlendi. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta valide sultanların yardımsever kişilikleri ele alındı. Bezmialem Valide Sultanı Anma etkinlikleri dördüncü gününde Bezmialem Vakıf Üniversitesinde “Bezmialem Valide Sultan ve Hayatı” konulu konferans düzenlendi.
Prof. Dr. Arzu Tozduman Terzi’nin konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Aydın Gülan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Zeynep Gökçen, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Alim Türkyılmaz ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Bezmialem Valide Sultanın hayırsever bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tozduman Terzi ise Valide Sultan’ın günümüzde dahi hayırla anıldığını söyledi. Konuşmasında Bezmialem Valide Sultan’ın günlük yaşantısından kesitler aktaran Terzi, “Valide Sultan, Osmanlı toplumunda unutulmayan bir sultandı. Kişiliğiyle ve hayırseverliğiyle döneminde çok sevilen bir kişiydi” yorumunda bulundu.
Bezmialem Valide Sultanı Anma Haftası etkinlikleri kapsamında beşinci gün Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp Sultan Yerleşkesi’nde Sultan Tatlısı ikramı yapıldı. Sultan Tatlısı ikramı sırasında Eyüp Sultan Yerleşkesini ziyaret eden Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek de Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp Sultan Yerleşkesi hakkında bilgi aldı.
Öte yandan Bezmialem Valide Sultanı Anma Haftası kapsamında Marmaray Yenikapı İstasyonu ile Karaköy Tünel’de 8 Mayıs’a kadar “Valide Sultanların İstanbul’daki Hayratları” fotoğraf sergileri düzenlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.