Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ’Obeziteye’ Dikkat Çekecek

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan obeziteye karşı bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.27 Nisan’da yapılacak toplantı öncesi açıklama yapan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bezmialem Vakıf Üniversitesi, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan obeziteye karşı bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.
27 Nisan’da yapılacak toplantı öncesi açıklama yapan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Taşan, özellikle anne ve babaların gelecek nesiller için obeziteye karşı bilinçli olması gerektiğine dikkat çekti. Obezitenin en basit tanımıyla vücuttaki yağ oranının artışıyla ortaya çıkan bir metabolik hastalık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ertuğrul Taşan, ‘Obezite, dünyada ve ülkemizde sıklığı gittikçe artan, sonuçları itibariyle de ciddi sağlık riskleri taşıyan önemli bir hastalık olarak kabul edilmektedir’ dedi.
’TİP 2 DİYABETİK HASTALARIN YAKLAŞIK YÜZDE 80’İNDE OBEZİTE MEVCUT’
Tip 2 diyabet hastalığının obezite sorunu olanlarda daha fazla görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Ertuğrul Taşan, “Obezitenin artışıyla birlikte özellikle kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, inme, iskemik kalp hastalığı, konjestif kalp yetmezliği gibi hastalıklar arttığı gibi aynı zamanda meme kanseri, rahim kanseri, bağırsak kanseri gibi kanser risklerinin de arttığını görüyoruz’’ dedi.
’DÜZENLİ EGZERSİZ VE DENGELİ BESLENME ŞART’
Çocukluk çağı obezitesinin gelecek için önemli bir risk faktörü oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Taşan, "Bunun haricinde anne veya babasında obezite olan bireylerde, Tip 2 diyabet hastalarında obezitenin görülme riski fazla’’ diye konuştu. Obezitenin önüne geçilmesinde eğitimin önemine de değinen Prof. Dr. Taşan, "Anne ve babaların bu konuda çok daha bilinçli olması lazım. Özellikle çocukların mutlaka bir spor dalına veya düzenli egzersiz yapmaya yönlendirilmesi gerekiyor. Bunun dışında enerji içeriği yüksek gıda ve içeceklerin tüketilmemesi, anne babanın da bu konuda çocuğa örnek olması son derece önemli. Dolayısıyla gerekli özen gösterildiği takdirde genetik ağırlığı olan bu hastalığın ortaya çıkması ve ilerlemesini engellemek mümkün’’ ifadelerini kullandı.
BEZMİALEM’DEN OBEZİTEYE KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURMA PROGRAMI
Bezmialem Vakıf Üniversitesinin Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde, sağlık sorunu teşkil edebilecek hastalıklarla ilgili her ay bir bilgilendirme toplantısı yapıldığından söz eden Prof. Dr. Taşan, ‘Bu ay programımız obezite üzerine olacak. Obezitenin riskleri, oluşturduğu problemler ve tedavisi hakkında bilgi vereceğimiz etkinlik 27 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleşecek. Ben bu vesile ile konuyla ilgilenen herkesi toplantıya katılmaya davet ediyorum’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.