Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BESDER’den uyarı: Estetik mağduru olmayın

Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER), vatandaşı merdiven altı estetik merkezlerinden uzak durmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, yanlış estetik uygulamalarının geri dönülemez sonuçlar doğurabileceğini belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BESDER’den uyarı: Estetik mağduru olmayın

BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi, ruhsatsız ve yetkisiz olduğu halde estetik uygulamalar yapmaya devam eden işletmelere karşı kontrollerin arttırılması talebinde bulundu. Türkiye’nin hemen hemen her kentinde böylesi kötü niyetli işletmelerin bulunduğuna işaret eden Gülin Çifçi; “Sağlık Bakanlığımız, İl Sağlık Müdürlüklerimiz ve diğer yetkili birimlerin yıl içerisinde gerçekleştirdikleri rutin kontrollerde, ruhsatsız-izinsiz veya yetkisiz çok sayıda işletme tespit ediliyor ve gerekli yaptırımlar kendilerine uygulanıyor. Bu uygulamaları son derece yerinde buluyor ve destekliyoruz. Yetkisi olmadığı halde kendisini bu alanda uzman gören ve uygulama yapabileceğini düşünen kişiler maalesef halen sektörümüzü tehdit ediyor. Denetim ve uygulamaların yanı sıra verilen cezaların da arttırılmasını istiyoruz. Cezaların caydırıcı olması gerekiyor. Kötü niyetli insanların artık bu sektörden el çektirilmesi gerekiyor” dedi.

VATANDAŞ BİLİNÇLİ OLSUN

Her sektörde olduğu gibi güzellik ve estetik sektöründe de kötü niyetli çok sayıda insanın bulunduğunun altını çizen BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Çifçi, vatandaşların duyarlılığı ve dikkati sayesinde bu kişilerin sektör dışına itilebileceğini kaydetti. Mağdur olmak istemeyen ve kendi sağlığını düşünenlerin uzman-belgeli ve işin uzmanı kişileri tercih etmesi gerektiğinin altını çizen Çifçi; “Öncelikle vatandaşımız duyarlı olacak. Kendi sağlığını, güzelliğini ve bakımını iyi bildiği, belgesi olan, denetimlerden geçen kurumlarda yaptıracak. Sektörde yapılan işlemler ve maliyetleri ortalama olarak bellidir. Bu ücretlerin altında veya kurum standartları dışında işletmeleri kesinlikle tercih etmesinler. Sektörümüzün de böylesi merdiven altı işletmelere kesinlikle müsamaha göstermemeleri gerekiyor. Gördükleri yerde Sağlık Bakanlığımıza veya İl Sağlık Müdürlüklerine şikâyette bulunsunlar. Halkın sağlığı ve sektörümüzün geleceği için böyle olumsuzların giderilmesi noktasında hep birlikte çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.