Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bel ve boyun ağrısı çekenlere müjde

Bel ve boyun ağrılarından şikayetçi olanlar, manipülasyon (elle tedavi) sayesinde tekrar eski sağlığına kavuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bel ve boyun ağrısı çekenlere müjde
Bel ve boyun ağrıları her yaşta ve her meslek grubunda ortaya çıkabilen yaygın bir problem olarak biliniyor. Toplumda her 100 kişiden 80’i hayatının bir döneminde bel ağrısı şikayetinden yakınırken, bu bel ağrılarının altında yatan birçok sebep bulunuyor. Bunların arasında duruş bozukluğu ve omurganın yanlış kullanılmasına bağlı mekanik zorlanmalar başta geliyor. Her üç insandan birinin hayatı boyunca en az bir kez boyun ağrısı çektiğini ifade eden uzmanlar, günlük hayattaki iş stresi ve gerilimlerin boyun ağrılarını tetiklediğini kaydetti. Masa başında çalışanlarda ve bilgisayar kullananlarda boyun ağrısının daha yaygın görüldüğünü belirten Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, boyun ağrısına en sık neden olan hastalıkların kas zorlanmaları, yıpranma ve yaşlanmayla birlikte olan kireçlenmeler olduğunu belirtti.
Bel ve boyun ağrılarının toplumda her geçen gün daha da arttığını söyleyen Dr. Şahabettinoğlu, belden bacağa yayılan ağrının bel fıtığına, boyundan kola-ele vuran ağrının ise boyun fıtığına yol açabileceğini belirtti. İyi bir muayene ve MR tetkikleri sonucunda uygun tedavinin gerçekleşeceğini belirten Şahabettinoğlu, ilaç ve istirahat tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda fizik tedavinin gerekli olduğunu vurguladı. Bursa’daki merkezinde manipülasyon (elle tedavi) yöntemi uygulayan Dr. Ali Şahabettinoğlu, dünyada çok yaygın olan bu tedavinin Türkiye’de az sayıda uzman doktor tarafından uygulandığını dile getirdi. Şahabettinoğlu, manipülasyon, yani elle fizik tedavinin bel ve boyun fıtıklarında yüzde 98 hastada başarılı sonuçlar verdiğini belirtti.
Manipülasyon tedavisinde hastalıklı bölgeye bir takım bastırma, germe, döndürme gibi teknikler ve manevralar yapıldığını söyleyen Şahabettinoğlu, bu yöntemin masaj ile ilgisi olmadığını, bu tedavinin klasik batı tıbbi tedavisi olduğunu ifade etti. Elle tedavi tekniklerinin halk arasında bazen kırıkçı çıkıkçı tabir edilen ve yetersiz kişilerce yapılmaması gerektiğini vurgulayan Şahabettinoğlu, bilinçsizce yapılan her yanlış hareketin insan sağlığı için kötü sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.