Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bel ve basendeki yağlanmalara karşı ’Liposuction’ yöntemi

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Aslan, halk arasında yağ aldırma olarak bilinen Liposuction ile ilgili, "Bazen kilo gitse de vücutta orantısızlıklar olabiliyor. Bu noktada cildin altını boşaltıyoruz. Kişi operasyonun ardından...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Aslan, halk arasında yağ aldırma olarak bilinen Liposuction ile ilgili, "Bazen kilo gitse de vücutta orantısızlıklar olabiliyor. Bu noktada cildin altını boşaltıyoruz. Kişi operasyonun ardından 1-2 gün içinde normal yaşamına dönüyor" dedi.
Medical Park İzmir Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Aslan, halk arasında yağ aldırma olarak bilinen Liposuction ile ilgili bilgiler verdi. Op. Dr. Cem Aslan, bir çok insan uygun diyet ve egzersiz yapmalarına rağmen vücudunun belli bölgelerindeki yağ birikimlerinden kurtulamadığını kaydederek, "Bu tür durumlarda vücudun tekrar eski halini alması amacıyla Liposuction operasyonu yapılabilmektedir. Bu ameliyatla diyet ve egzersize dirençli olan, hacmi artmış yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılıyor. Operasyon için en ideal yaş aralığı 18-35’tir. Kişi kilo vermiş olsa da basen, bel, bacak, kol, gıdı ve karın gibi bölgelerde yağlanmalar devam edebilir. Bu operasyonu kolayca gitmeyen inatçı yağları almada kullanıyoruz. Bazen kilo gitse de vücutta orantısızlıklar olabiliyor. Bu noktada cildin altını boşaltıyoruz. Kişi operasyonun ardından 1-2 gün içinde normal yaşamına dönüyor” diye konuştu.
Ameliyat sonrası neler yapılmalı
Op. Dr. Cem Aslan, hastaların ameliyatın sonrası neler yapması gerektiğini de aktararak, "1 ay kadar korse kullanmak çok önemli. Ayrıca 4 hafta spor yapılmamalı. Bir anda sıkılaşmak düşünülse de yaklaşık 6 hafta beklenilmesi gerekiyor. Kesiler çok küçük olduğu ve belirli bölgelerde gizlendiği için ameliyat sonrasında iz bırakmıyor. Ameliyatına ardından operasyon geçiren bölgede morluk olabilir. Bu morluklar geçicidir. Ayrıca vücuttan alınan yağlar atılmıyor. İstenildiği takdirde işlemden geçirilerek estetik amaçlı kullanabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Erkekler bel, kadınlar basen operasyonu istiyor
Medical Park İzmir Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Aslan, Liposuction operasyonunun erkeklere de yapılabildiğini belirterek şunları kaydetti:
"Bu operasyon erkekler tarafından da tercih ediliyor. Özellikle meme büyümesi (Jinekomasti) ile bel bölgesinden yağ aldırmak amacıyla uygulanıyor. Kadınlar daha çok bacak ve basen bölgesinde operasyon yapıyor. Kişi operasyon sonrasında yediğine ve içtiğine dikkat etmeli. Çünkü vücut tekrar yağ alma eğiliminde olacaktır. Operasyonun başarısı için sıkılaştırıcı sporlar yapılması ve hekimin uyarılarının dikkate alınması gerekiyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.