Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bel fıtığının en temel belirtisi bel ve bacak ağrıları

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rabia Cerrah Karanfil, bel fıtığının oluşan şiddetli bel ağrısı ve bu ağrının bacağa yayılması ile ilerlediğini söyledi.Bel fıtığının en temel belirtisinin bel ve bacak ağrıları olduğunu,...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bel fıtığının en temel belirtisi bel ve bacak ağrıları

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rabia Cerrah Karanfil, bel fıtığının oluşan şiddetli bel ağrısı ve bu ağrının bacağa yayılması ile ilerlediğini söyledi.

Bel fıtığının en temel belirtisinin bel ve bacak ağrıları olduğunu, röntgen ya da MR sonucu hekim tarafından değerlendirilmeden kesin kanıya varmanın zor olduğunu belirten VM Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinden Uzm. Dr. Rabia Cerrah Karanfil, bel bölgesinde yaşanan ağrı hissinin kaslardaki farklı bir problemden de kaynaklanabileceğini vurguladı. Karanfil, “Son yıllarda sağlık alanında yaşanan gelişmelerle yeni görüntüleme tekniklerinin manyetik rezonans(MR), bilgisayarlı tomografinin(CT) kullanılmaya başlaması ile doğru teşhis ve uygun tedavi sonuçlarına ulaşılmaktadır. Sürekli aynı pozisyonda çalışma, aşırı kilo, ilerleyen yaş, uzun süren stres, sigara, kronik öksürük, spor yapmama, travma, yüksekten düşme gibi durumlar bel fıtığı oluşumunun kolaylaşmasına neden olmaktadır. Genellikle 30-60 yaş arasındaki yetişkin grupta bel fıtığı şikayetleri görülse de nadirde olsa her yaşta görülme durumu söz konusu olabilir. Günlük yaşamımızda nesneleri indirme, kaldırma, çekme hareketlerinde omurga fizyolojisine uygun davranılmalıdır. Örneğin yerden bir cisim kaldırılırken muhakkak önce dizler kırılmalı, sonra kaldırma işlemi yapılmalıdır. Ayrıca düzenli egzersiz bel fıtığı oluşumunu engellemektedir. İlerleyen yıllarda sorun yaşamamak için çocuklara küçük yaşlarda düzenli egzersiz yapma alışkanlığı kazandırılmalıdır” dedi.

Tedavi yöntemleri

Dr. Karanfil, tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri verdi: “Bel ve bacak ağrısı şikayetlerinde kişi muhakkak hekim kontrolünden geçmelidir. Ameliyatın son çare olarak değerlendirildiği bel fıtığında ‘manyetik rezonans terapi (MBST) ve proloterapi’ ameliyatsız tedavi yöntemleri olarak uygulanmaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.