Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebişder’den  “Kanser Tedavisinde Doğurganlığın Korunması” Paneli

Kanser tedavisi gören kadınların, yumurtaları öldüğü için anne olma şansını kaybettiğini belirten Dr. Hakan Özörnek  “Kanser tedavisi görecek tüm hastaların, tedaviden önce yumurtalarını dondurarak ilerde anne olma şanslarını korumalarını...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanser tedavisi gören kadınların, yumurtaları öldüğü için anne olma şansını kaybettiğini belirten Dr. Hakan Özörnek  “Kanser tedavisi görecek tüm hastaların, tedaviden önce yumurtalarını dondurarak ilerde anne olma şanslarını korumalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
Bebek İstiyorum Derneği (BEBİŞDER) kanser tedavisinde doğurganlığın korunması konusunda bir panel düzenlendi. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele ilçedeki kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Panelde konuşmacı olarak yer alan BEBİŞDER Başkanı Mukadder Bozkaya ve Dr. Hakan Özörnek  kanser  tedavisinde doğurganlığın korunması konusunda izleyicilere bilgiler verdi.
“KANSER TEDAVİSİ GÖRECEK TÜM HASTALARIN, YUMURTALARINI DONDURMASINI TAVSİYE EDİYORUZ”
Kanser tedavisi görecek kadın hastalara yumurtalarının dondurularak ilerde anne olma şanslarını konusunda bilgiler verdiklerini anlatan Dr. Hakan Özörnek “ Bu çok önemli bir konu. Çünkü; yumurta dondurma teknolojisi  yeni bir teknoloji, yeni bir bilgi. Bunu tüm Türkiye’de kanser tedavisi görecek tüm hastaların tedaviden önce yumurtalarını dondurarak ilerde anne olma şanslarını korumalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
“KANSER TEDAVİSİ YUMURTALARIN ÖLMESİNE SEBEP OLUYOR”
Kadınların doğumla yumurtalıklarında  var olan yumurtalar dışında yeni bir yumurta üretmediğine değinen Dr. Hakan Özörnek “Bir deponuz var. Bu depo harcanıp bittiğinde yerine yenisini koyma şansınız yok. Kanser tedavisi olan; kemoterapi  veya ilaç tedavisi, ışın tedavisi veya radyoterapi  bu yumurtaların ölmesine sebep oluyor. Kanserden kurtuluyorsunuz ama  bu kez anne olma şansını elde edemiyorsunuz. Bilinen şöyle bir gerçek var. Genç yaştaki kanser hastalarında  artık sağ kalım yüzde 90’ların üzerinde. Yani kanserden kurtuluyorsunuz.  İki yıl sonra belki kanser olduğunuzu bile hatırlamıyorsunuz; fakat bu tedavi neticesinde  kaybettiğiniz yumurta hücrelerinizden  dolayı ilerde anne olma şansını maalesef yitiriyorsunuz. İşte bu noktada elimizdeki teknoloji  bu tip hastalarda yardımcı oluyor. Tedaviler başlamadan önce yumurta hücrelerini alıyoruz dondurup saklıyoruz. Tedaviden sonra hasta ilerde çocuk sahibi olmak istediğinde, dondurduğumuz yumurtaları alıyor ve onları anne yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.