Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebeklerde ilk göz muayenesine dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, Bebeklerde İlk Göz Muayenesinin Önemli Olduğunu Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bebeklerde ilk göz muayenesine dikkat
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, bebeklerde ilk göz muayenesinin önemli olduğunu belirtti.
Op. Dr. Atabay, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bebeğimiz doğdu. Güzeller güzeli melek. Hiçbir hastalığı yakıştıramayız biz ona. Aşılarını yaptırırız çocuk doktoru kontrolünü olur, kalça çıkığı muayenesi olur, işitme testi olur. Peki görme muayenesi? Yapılmaz. Peki bebeğiniz görüyor mu? Gözleri ne kadar sağlıklı? Bebekler görmediklerinde daha huzursuz ya da daha tepkisiz olabilirler. Dışarıdan bakıldığında her şey normal gözükebilir. Ancak mutlaka bir göz doktoru tarafından muayene edilmelidir” diye konuştu.
İlk muayenenin ilk 6 ay içinde yapılması oldukça önemli olduğunu dile getiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, “Hiçbir hastalığı yakıştıramadığımız bebeklerimizde yetişkinlerde görülen pek çok hastalık olabilmektedir. Katarakt ve glokom hastalıkları bunlardan sadece bir kaçıdır. Erken tanı hayat kurtarır, erken göz hastalıkları tanısı ve tedavisi bize yeni renkli bir hayatın kapılarını açar. Yeni doğan bebeğinizi hiçbir problem olmasa dahi ilk 6 ay içinde bir kez göz hastalıkları muayenesine götürmenizi ısrarla tavsiye etmekteyiz. Görmeyen göz öğrenemez ve tembel kalır. Erken dönemde tanısı koyduğumuz ve tedavi ettiğimiz pek çok bebeğimiz şimdi görebiliyor. Bebekler görmediklerini anlatamaz, dışarıdan bakınca herhangi sorun gözükmeyebilir” diye konuştu.
Artık gelişmiş cihazlar sayesinde 1 aylık bebekte bile çok kolay şekilde astigmatizma varlığını, minimal kayma varlığını dahi tespit edebildiklerini söyleyen Atabay, “Üstelik ona dokunmadan, korkutmadan, damlasız bir şekilde, üstelik o muayene esnasında eğlenirken biz bunu yapıyoruz. İlk 6 ayda ilk göz muayenesini olan bebeğimize 9 yaşına kadar yılda bir göz muayenesi önermekteyiz. Yıllık kontrol yaptıramayan ailelerimize 2. muayenelerini 2,5 yaş civarında ve 3. muayenelerini ise okul öncesi 5 yaş civarlarında önermekteyiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.