Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramda tadınız kaçmasın

İzmir Üniversitesi Hastanesi Beslenme Ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal, Ramazan Bayramında Bol Su Tüketilmesi Ve Hamur Tatlıları Yerine Sütlü Tatlıların Tercih Edilmesi Gerektiğini Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayramda tadınız kaçmasın
İzmir Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal, Ramazan Bayramı’nda bol su tüketilmesi ve hamur tatlıları yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal, bayramda nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Bir ay boyunca öğün sayısının düşmesi, uzun süren açlıklar ve hareketsizlik nedeniyle metabolizma hızının yavaşladığını kaydeden Fatma Baysal, “Yediklerimizin enerjisi Ramazan sonrası fazla gelebilir ve bu nedenle kilo alabilirsiniz. Bu nedenle bayramın ilk günü yemek sıklığımızı artırmalı, hareket düzeyini düşürmeden hafif öğünler yemeliyiz. Kahvaltıda börek, bazlama gibi hamur işleri yerine peynir, yumurta gibi protein ağırlıklı besinler tercih etmeliyiz” dedi.
"Tatlıları tadın"
Bayram süresince özellikle hamur tatlılarının fazla tüketildiğini ifade eden Diyetisyen Fatma Baysal şunları söyledi:
“Tatlıları mümkün olduğunca az miktarlarda, tadımlık olarak tüketmeye çalışın. Tatlı tüketiminde hamur işi, ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya komposto tercih edin. Üst üste yemek sindirim sistemine zarar verebilir. Ana öğün arkasında hemen tatlı ikramı, sonrasında meyve ikramı gibi üst üste yemek, sindirim sistemini yorarak rahatsızlık verir."
"Çay ve kahve suyun yerini tutmaz"
İzmir Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ramazan ayı boyunca hem sıcaklar, hem de uzun süren açlık söz konusu olduğundan su tüketimi oldukça düşüş gösterir. Bu nedenle bayramda su tüketimine oldukça özen gösterilmelidir. Misafirlikte ikram edilen çay ve kahve gibi içecekler suyun yerini tutmadığı için mutlaka günde 2,5 litre su tüketilmelidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.