Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramda doğru beslenme önerileri

Ramazan'dan Sonra Doğru Beslenmenin Önemli Olduğunu Belirten Diyetisyen Belkız Ünal, Ramazan Bayramı'nda Beslenme Önerilerinde Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayramda doğru beslenme önerileri
Ramazan’dan sonra doğru beslenmenin önemli olduğunu belirten Diyetisyen Belkız Ünal, Ramazan Bayramı’nda beslenme önerilerinde bulundu.
Ramazan ayı boyunca farklı bir beslenme düzenine alışan metabolizmanın eski düzenine geçişinde doğru beslenme önemli rol oynadığını söyleyen Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Belkız Ünal, metabolizmayı tekrar düzene koyabilmenin en etkili yolları az ve sık beslenmek, öğün atlamamak ve düzenli fiziksel aktivite olduğunu ifade etti.
Ramazan Bayramı’nda beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Belkız Ünal, "Ramazan ayı süresince kaybolan kahvaltı alışkanlığı tekrar kazanılmalı, bayram sabahı güne hafif bir kahvaltı ile başlayıp, gün boyu öğün atlanmamalıdır. Besinler iyi çiğnenmeli, az ve sık yemek yenmelidir. Ramazan Bayramı süresince mide ve bağırsak rahatsızlıkları yaşanmaması için fazla miktarda şeker ve şekerli gıdalar tüketilmemelidir. Tatlı ve çikolatadan mümkün olduğunca uzak durulmalı ya da az miktarlarda tüketilmelidir. Şerbetli hamur tatlıları yerine sütlü tatlıları tercih etmek daha doğru bir seçim olacaktır. Bayram boyunca sıvı tüketimine dikkat edilmeli günlük sıvı ihtiyacının karşılanması için 2 litre su tüketilmelidir. Sıvı tüketimini arttırabilmek için öğünlere ayran komposto gibi sıvı gıdalar eklenebilir. Çay, kahve ve gazlı içecekler fazla miktarda tüketilmemelidir. Sahur vakitlerinden kalma alışkanlık ile gece geç saatlerde yemek yenmemeli onun yerine yatmadan iki üç saat kadar önce meyve yada yoğurt gibi hafif besinlerle ara öğünler yapılmalıdır. Bayram ve bayram sonrasında yapılan düzenli fiziksel aktiviteler Ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olacaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.