Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başhekim Çınar’dan Vatandaşlara Acil Servis Uyarısı

Manavgat Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Çınar Manavgat’ta yayımlanan bir gazetede ‘Vatandaşlardan Acil’i Şikayet Var’ başlığı altında çıkan haberle ilgili bilgilendirmede bulundu.Her türlü eleştiriye açık...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manavgat Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Çınar Manavgat’ta yayımlanan bir gazetede ‘Vatandaşlardan Acil’i Şikayet Var’ başlığı altında çıkan haberle ilgili bilgilendirmede bulundu.
Her türlü eleştiriye açık olduklarını, basın mensuplarının uyarılarını her zaman dikkate aldıklarını belirten Dr. Çınar, “Manavgat’ta birçok özel hastane bulunmasına rağmen biz burada merkez hastane konumunda çalışıyoruz. Manavgat’ın yerleşik nüfusu, misafir nüfusu, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve köyleriyle birlikte 400-500 bin gibi bir nüfusa hizmet ediyoruz. Burası Manavgat’ta sağlıklı hizmeti götürmektedir. Özellikle acillerde çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Acile günde bin-1500 civarında vaka geliyor. Bunlar bazen çok ciddi vakalar olabiliyor. Trafik kazaları yazın çok fazla oluyor. Bazen yaralanmalar, kurşunlamalar, bıçaklamalar gelebiliyor. Bu tür vakalarda acildeki arkadaşlarımız yoğun bir şekilde 24 saat çalışıyorlar. Benim burada vatandaşlarımızdan isteğim şu, acil olmayan vakalar için acile gelmeyin. Çünkü acilde yapılan hizmetler belli, burada acil durumu gidermeye yönelik müdahaleler yapıyoruz. Araştırma hastasıdır, teşhis hastasıdır bunları acilde sağlıklı bir şekilde yapmak mümkün değildir. Acildeki arkadaşlar ancak mevcut duruma müdahale eder. Ağrıları varsa ağrıyı dindirir, ateşi varsa ateşi düşürür yani bir nevi pansuman tedavisi yaparlar. Kimse teste yönelik ya da tedavinin devamına yönelik bir hizmeti acilden beklesin. Bu durumlar için polikliniklerden randevu almaları gerekmektedir. Buzum acildeki işimiz gelen ciddi vakalardır” dedi.
“Ancak yoğunluktan bazen onlara da yeterince eğilemiyoruz. Kalp krizi gibi hayatı tehdit eden diğer unsurlar, kafa travmaları, adli olaylar gibi durumlar bizim acildeki esas müdahale etmemizi gerektiren konular” diyen Uzman Dr. Mehmet Çınar, şunları kaydetti:
“Biz acildeki durumları üçe ayırıyoruz, kırmızı alan, yeşil alan ve sarı alan. Yeşil alan poliklinik hastası muayenesi görür. Acil olmayan durumları biz yeşil alana yönlendiriyoruz. Yeşil alanda nasıl eczaneye gidildiğinde o tahakkuk parası hastanın karşısına çıkar. Onun için acil hizmetleri bedava değil. Acil hizmetlerinde bedava olan sarı alan ve kırmızı alan durumlarıdır. Onun için vatandaşlarımız burayı boşu boşuna doldurmasınlar. Çünkü tedavilerinin burada tam manada olmasının mümkünatı yok. Burada bizi sadece yoğunlaştırıyorlar. Bizim zaten acil de uğraşmamız gereken gerçek acil vakalar var. Biz önceliği sarı alan ve kırmızı alana veriyoruz. Acil çok yoğun çalışılan bir yer. Orada çalışan arkadaşlarımız zaman zaman stresli olabiliyorlar biz vatandaşlarımızdan biraz daha anlayış bekliyoruz. Biz ocak ayından bu güne kadar yani Temmuz ayının sonuna kadar 240 bin civarında hastaya baktık. Buda günde ortalama olarak bin hasta demektir. Hastaneye gelen bütün hastaların 1/3’ü acile geliyor. Acilde 2 adet acil tıp uzmanımız var. 11 tanede acil doktorumuz bulunmaktadır. Gereksiz yere acile gelinmemesi durumunda acil hastalar için yeterli olduğumuzu düşünüyorum".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.