Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barsaklarındaki Tıkanıklıktan By-pass İle Kurtuldu

Konya’da, iç organlarını besleyen damarda daralma meydana gelen genç kadın, bacağından alınan damarın iç organlarına giden damara by-pas yapılmasıyla sağlığına kavuştu.Karaman’da yaşayan bisküvi imalatçısı Derya Çetin’in (35)...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Barsaklarındaki Tıkanıklıktan By-pass İle Kurtuldu
Konya’da, iç organlarını besleyen damarda daralma meydana gelen genç kadın, bacağından alınan damarın iç organlarına giden damara by-pas yapılmasıyla sağlığına kavuştu.
Karaman’da yaşayan bisküvi imalatçısı Derya Çetin’in (35) iki ay önce barsaklarındaki damarda daralma oluştu. Karaman ve Konya’da çeşitli hastanelere başvurmasına rağmen bir sonuç alamayan Çetin, son olarak Özel Medicana Konya Hastanesine gitti. Yapılan tetkiklerin ardından genç kadının ameliyata alınmasına karar verildi. Çetin, bacağından alınan damarın iç organlarına giden damara by-pas yapılmasıyla yeniden sağlığına kavuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren Özel Medicana Konya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi doktorlarından Prof. Dr. Ali Sarıgül, hastanın durumu hakkında bilgi verdi. Genç kadının, karnının içindeki ana atar damardan çıkan ve iç organlarını besleyen damarda daralma olduğunu belirten Sarıgül, şunları söyledi:
“Hasta, Konya’da çeşitli hastanelere müracaat etmiş tedavisinin burada yapılamayacağı söylenmiş. Son olarak bize müracaat etti. Biz de ameliyata alarak ana atar damarla, karın organlarını besleyen damar arasında bacağından aldığımız damarı by-pass yaparak başarılı bir şekilde ameliyatını yaptık. Hastamız şu an gayet iyi.”
Hasta Derya Çetin ise, hastalığının bir ay önce Karaman’da yapılan bir tetkikle ortaya çıktığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben başka bir tetkikle hastaneye gitmiştim ama bu hastalığın olduğunu öğrendim. Konya’ya sevk ettiler ama burada hiçbir doktor bir şey yapamadı. Ankara ya da İstanbul’a gitmemi söylediler. Sonunda Medicana’da doktorlardan yardım istedik. Sağolsun onların sayesinde iyileştim. Bir ay öncesine kadar hastalığımla ilgili hiçbir şey bilmiyordum. Zaten öğrenmeseydik ucu ölüme dayanıyormuş. İlk zamanlar tuvalete çok sık gidiyordum. Kullandığım hiçbir ilacın etkisi olmadı. Çok doktora gittim ama bir faydasını görmedim. 9 sene önce damar genişlemesi vardı. Her yıl kontrol ettirmem gerekiyordu. Üç senedir buna baktırmıyordum. En sonunda belki yükselir diye baktırayım dedim. Karaman’da kalp damar bölümüne gittim. Bana damar yolundan ilaç verdiler. O ilaç yüzünden ishal oldum. Bütün doktorları gezdikten sonra böyle bir şey olduğunu söylediler. Nereden nereye.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.