Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bamya tohumu kahvesiyle rahat nefes alın

Herbalist Dr. Ömer Coşkun, bamya tohumunun obezite ve diyabet sorunları başta olmak üzere çok sayıda hastalıkla mücadelede faydalanılabilecek bir bitki olduğunu söyledi.Bitkiler ve antioksidanlarla ilgili uluslararası ve ulusal bilimsel çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Herbalist Dr. Ömer Coşkun, bamya tohumunun obezite ve diyabet sorunları başta olmak üzere çok sayıda hastalıkla mücadelede faydalanılabilecek bir bitki olduğunu söyledi.
Bitkiler ve antioksidanlarla ilgili uluslararası ve ulusal bilimsel çalışmaları bulunan Histoloji ve Embriyoloji Uzmanı Dr. Ömer Coşkun, içerdiği yüksek miktarda lif, besin ve vitamin değerleri ile ön plana çıkan bamyanın, tohumu ile de şifa dağıttığını belirtti.
Bamyanın obezite sorunları ile mücadelede de iyi bir rol oynadığını söyleyen Coşkun, "Bamya, yüksek miktarda lif ile K, A, C, E vitaminleri açısından zengin bir bitkisel kaynaktır. Folat içeren bamya, demir, bakır, magnezyum, kalsiyum, potasyum açısından da son derece zengindir. Özellikle astım, bronşit gibi akciğer hastalıklarında, sindirim sistemi, obezite ve diyabet sorunlarında çok faydalıdır. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirmede, kolesterol seviyesini dengelemede, göz, cilt, kalp sağlığını korumada, yorgunluğu, halsizliği gidermede, stres ve depresyonla mücadelede doğal destek sağlar" dedi.
Bamyanın Türkiye’de birçok bölgede yetiştirildiğini kaydeden Dr. Coşkun şunları söyledi:
“Bamya, yaş veya kurutulmuş şekliyle yemeği yapılarak tüketilebileceği gibi, tohumunun kahve şeklinde tüketimi de birçok hastalığı önlemede etkili olabilir. Bamya tohumu, kurutularak çay halinde demlemek suretiyle tüketilebileceği gibi, kavrulup çekilmesiyle elde edilen bamya tohumu kahvesi, Türk kahvesi gibi pişirilerek, şekersiz olarak tüketilebilir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.