Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Bağışında Türkiye 3. oldu

Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Emine Dursun Ekinci, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin 2017 yılında topladığı 6 bin 327 organ bağışı ile Türkiye 3.sü ve bölge 1.’si olduklarını söyledi.Balıkesir Devlet Hastanesi Organ...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Bağışında Türkiye 3. oldu

Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Emine Dursun Ekinci, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin 2017 yılında topladığı 6 bin 327 organ bağışı ile Türkiye 3.sü ve bölge 1.’si olduklarını söyledi.

Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Emine Dursun Ekinci kurum olarak yaptıkları çalışmalar neticesinde aldıkları 6 bin 327 organ bağışıyla Türkiye 3. ve bölge birincisi olduklarını belirterek “Bu bağışları almamızda ki en büyük etken yaptığımız farkındalık çalışmaları ve verdiğimiz eğitimler. Bu konuda tüm hastanemizin desteğini görüyoruz. İnsanlar bilmedikleri konular karşısında ya tarafsız kalıyorlar yada güvenmek istemiyorlar. Eğitimlerimizde kavram yanılgılarını ve bilmedikleri konuları gidermiş oluyoruz. Bu çalışmalarımızı yıl boyunca devam ettiriyoruz biz şu ana kadar 15 kurum, 9 okul ziyaretinde bulunduk. Bunun dışında köy çalışmalarımız oldu. Geçmişe baktığımızda Dursunbey ilçemizde aldığımız bağışların az olduğunu gördük ve burada çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Burada köy imamları ve muhtarlarla iletişime geçtik ve onların muazzam desteklerini gördük. Köy kahveleri ve Kuran kurslarında eğitimler verdik ve bunların sonucunda da Türkiye 3.’sü olduk. Tabi ki bizim diğer bir dalımız olan doku bağışınıda atlamadık”dedi.

Bize 24 saat ulaşabilirsiniz

Türkkök’e büyük önem verdiklerine dikkat çeken Ekinci “Kızılay Kan Merkezi ve Türkkök ile yaptığımız 3 büyük organizasyon oldu. Bu organizasyonlarda Kök Hücre Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek’in çok büyük desteğini gördük. Çanakkale Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde genç toplulukların daveti üzerine gittiğimiz bir çalışma oldu. Orada sempozyum düzenlendi. Polis Eğitim merkezinde yaptığımız bir çalışma oldu buda en büyük organizasyondu ve 872 kişiye ulaştık orada. BAÜN’deki öğrenci guruplarıylada farkındalık çalışmaları yaptık. Fahri Kiraz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriylede çalışmalarımız oldu. Üniversite ve okullarımızı bu konunun içine çekmeye çalışıyoruz. Gençlerin bu konuya bakış ve yaklaşımları çok güzel. Çok güzel bir yıl geçirdiğimizi düşünüyorum başarılarımızda ortada zaten. Perfüzyonist Şaziye Mutlu olmak üzere, bu konuda yıl boyunca yaptığımız 63 etkinlikte desteğini esirgemeyen hastane yönetimimiz ve çalışanlarımız sayesinde bu başarıyı elde ettik. Organ bağışı konusunda bize 24 saat ulaşabilirsiniz. Balıkesir Devlet Hastanesi sitesinden organ birimini tıklayarak orada ki bilgilendirmelerimize ve çalışmalarımıza ulaşabilirsiniz”şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.