Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci Müjdeyi Verdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’ya onkoloji hastanesi yapılması projesinin 2016 Yılı Yatırım Programına alındığını açıkladı.Bakan Tüfenkci, Malatya’nın yıllarca özlem duyduğu ve bölge için ihtiyaç olan onkoloji...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’ya onkoloji hastanesi yapılması projesinin 2016 Yılı Yatırım Programına alındığını açıkladı.
Bakan Tüfenkci, Malatya’nın yıllarca özlem duyduğu ve bölge için ihtiyaç olan onkoloji hastanesinin kurulması için geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde yetkililerden gerekli bilgileri almış ve konuyla ilgileneceklerini söylemişti.
Bakan Tüfenkci’den çok geçmeden müjdeli haber geldi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşen ve gerekli girişimlerde bulunan Bakan Tüfenkci, Onkoloji Hastanesinin yatırım programına alındığını ve hastane için ön maliyet tutarı olarak 75 milyon 709 bin TL tahsis edildiğini açıkladı. Bu yıl içerisinde hayata geçirilecek 200 yatak kapasiteli dev hastane, 20 bin 400 metre karelik alana kurulacak.
PROJE İLE ONKOLOJİ HASTALARININ HASTANE ÇİLESİ SON BULACAK
Malatya’da hizmet veren mevcut onkoloji biriminin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle, onkoloji hastaları diğer branş hastaları ile aynı ortamı paylaşmak zorunda kalıyordu. Bundan kaynaklı olarak da enfeksiyon riski artıyor ve genel bakım işlemlerinde sorunlar yaşanıyordu.
Projenin hayata geçmesi ile onkoloji hastalarının hastane çilesi son bulacak, yaşanan sorunlar ortadan kalkmış olacak.
MALATYA BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ OLACAK
Malatya ucuz ve kaliteli sağlık hizmeti ile bölge coğrafyasının sağlık hizmeti ihtiyacını karşılıyor. Hali hazırda, Malatya’nın mevcut hasta kapasitesinin neredeyse yarısı il dışından geliyor. Kurulacak 200 yatak kapasiteli hastanenin, hasta potansiyelini daha da artırması bekleniyor.
Yeni hastane ile hem yöre halkına hem de Malatya dışından gelen onkoloji hastalarına daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunulması amaçlanıyor.
Hastalar tedavi için daha uzak mesafelerdeki illere gitmek zorunda kalmayacak, hastane kanser hastalarına umut olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.