Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Akdağ’dan kanser hastalarının tedavisine ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kanser hastalarının tedavisine ilişkin, “SGK, sözleşme yaptığı özel hastaneler, kanserli hastalarımızda cerrahileri dışında herhangi bir ücret farkı alamazlar” dedi.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kanser hastalarının tedavisine ilişkin, “SGK, sözleşme yaptığı özel hastaneler, kanserli hastalarımızda cerrahileri dışında herhangi bir ücret farkı alamazlar” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Külür Merkezi’nde düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’nde basın mensuplarının sorularını değerlendirdi. Bakan Akdağ, basın mensuplarının kanser hastalarının tedavisine ilişkin soruna, “Cumhurbaşkanımızın bir talimatından bahsediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız bundan bir müddet önce Bakanlar Kurulunda bize bir talimat verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı olarak çalışıyoruz. Sektörler de beraber çalışıyoruz. Aslında şuandaki durum, henüz değişikliği yapmadan mevcut durum nedir onu kısaca ifade edeyim. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sözleşme yaptığı özel hastaneler, kanserli hastalarımızda cerrahileri dışında herhangi bir ücret farkı alamazlar. Alan varsa bunu usulsüz yapıyor, sözleşmeye aykırı olarak yapıyor. Vatandaşlarımız hem bizi bilgilendirsinler. Bunu kolaylıkla 184 hattımıza müracaat ederek yapabilirler. Hem de SGK’yı bilgilendirsinler” yanıtını verdi.

“Hedef kanserli hastalarımızın tıpkı kamu hastanelerinde olduğu gibi özel hastanelere müracaat ettiklerinde de kendilerinden herhangi bir fark alınmadan hizmet verilmesi”
Bakan Akdağ, cerrahi dışındaki muayeneler, kemoterapiler ve radyo terapiler ile buna benzer bütün işlemlerin hiçbirinden fark alınamayacağına dikkat çekerek, “Mevcut sözleşmeler, kanser cerrahisinde fark alınabileceğini söylüyor. O da SGK’ya verilen faturanın iki katı kadar. Bu iki katın daha üstünde farklar alındığını biliyoruz. Vatandaşlarımızdan bize zaman zaman gelen şikayetlerden. Bunun gereğini yapıyoruz. İki katın üzerinden şuanda da alamazlar. Ama bizim üstünde çalıştığımız ne bu cerrahiler için alınan farkın alınmaması için Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getirmektir. Bunun için SGK’nın ödediği fiyatlar üzerinde çalışıyoruz. Bu fiyatlarda bir miktar farklılık oluşturacak. Kim yapacak bunu, Sğlık Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız birlikte çalışarak. Diğer bakanlıkların da oluşturduğu bir komisyon var. Birlikte bir karar verilecek. Tabii ki sektörün de bu hususta düşüncesi alınacak. Hedef kanserli hastalarımızın tıpkı kamu hastanelerinde olduğu gibi özel hastanelere müracaat ettiklerinde de kendilerinden herhangi bir fark alınmadan hizmet verilmesi. Ücretlerle ilgili listeler üzerinde çalışılıyor. Öyle ümit ediyorum ki kısa bir süre içinde bir iki ay içinde çözeriz gibi” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.