Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağırsaktaki 15 cm’lik kitleye laparoskopi operasyonu

Ordu’da kabızlık ve makattan kan gelmesi sebebiyle hastaneye başvuran kişinin kalın bağırsağında belirlenen 15 cm’lik kitle kapalı yöntem olan laparoskopik ameliyatla alınarak sağlığına kavuşturuldu.Bir süredir kabızlık ve makattan...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2018 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağırsaktaki 15 cm’lik kitleye laparoskopi operasyonu

Ordu’da kabızlık ve makattan kan gelmesi sebebiyle hastaneye başvuran kişinin kalın bağırsağında belirlenen 15 cm’lik kitle kapalı yöntem olan laparoskopik ameliyatla alınarak sağlığına kavuşturuldu.

Bir süredir kabızlık ve makattan kan gelmesi problemi yaşayan Bekir Çavuşoğlu (62), Medical Park Ordu Hastanesi Gastroenteroloji Bölümüne başvurdu. Burada yapılan kolonoskopi sonucunda kalın bağırsağında geniş tabanlı bir kitle fark edilen Bekir Çavuşoğlu, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nihat Polat tarafından kısa sürede iyileşip normal hayatına dönmesine imkan sağlayan laparoskopik (kapalı cerrahi) yöntemiyle ameliyata alınmasına karar verildi.

Kalın bağırsağına 4 tane ufak delikten girilerek tümör denilen kısmı yukarıdan ve aşağıdan sıyrılarak alınan hastaya uygulanan operasyonla ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nihat Polat, “Kapalı yöntem kolon cerrahisi için tümörün küçük olması, yaygın olmaması gibi uygun şartlara sahip olan hastamızın daha erken normal hayatına kavuşabilmesi için kapalı kolon cerrahisi yapılmasına karar verdik. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonrasında hastamız 4-5 saat sonra ayağa kaldırıldı, yürütüldü. 3 gün sonra ağızdan başlandı. Hastamız 6. günde taburcu edildi” dedi.

Kapalı yöntem kolon cerrahisinin hasta konforu açısından da çok önemli olduğunu dile getiren Opr. Dr. Nihat Polat, “Eskiden bu ameliyatlar açık yapılırdı, hasta 10 güne kadar yatardı. Ameliyat yaraları büyük ve ağrılı olurdu. Sosyal yaşama geçişleri geç olurdu. Ameliyat bölgelerinde fıtık riski çok olurdu ve ikinci ameliyat riski doğardı. Bu yüzden kapalı ameliyatlar açık ameliyatlardan daha konforlu ve avantajlıdır” diye konuştu.

“Kapalı yöntem cerrahisi yaşam kalitesini arttırıyor”

Kapalı yöntem cerrahinin hastaya faydaları hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nihat Polat, halk arasında kapalı yöntem ameliyatı olarak bilinen laparoskopik yöntemin hastanın yaşam kalitesini arttırdığına dikkat çekti. Opr. Dr. Polat, tüm hastalıklarda erken teşhis, erken ve uygun tedavinin en önemli konu olduğunu vurgulayarak, gerekli taramalar ve tetkiklerin Medical Park Ordu Hastanesi bünyesinde yapıldığını, ilgili tedaviler konusunda hastalara gerekli özenin gösterildiğini kaydetti. Polat, “Laparoskopik yöntemle ameliyat edilen hastaların daha az ağrıları olur, normal beslenmeye daha kısa sürede başlanır ve daha konforlu ameliyatlardır. Hastanede yatış süreleri daha kısa olmaktadır. Sosyal hayata daha çabuk dönebilirler. Yara izi düğümlenmesi tehlikesi daha az olur. Belli merkezlerde yapılan ameliyatlardır. Hastanemizde de bu tür ameliyatlar yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.