Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babasının Böbreğiyle Yeniden Hayata Tutundu

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla, babadan aynı adı taşıyan oğluna böbrek nakledildi.Gaziantep’te eczanede çalışan Mehmet Ürkmez (21), bir yıl önce nefes almada zorluk yaşaması...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla, babadan aynı adı taşıyan oğluna böbrek nakledildi.
Gaziantep’te eczanede çalışan Mehmet Ürkmez (21), bir yıl önce nefes almada zorluk yaşaması üzerine gittiği sağlık kuruluşunda, kendisine böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu söyledi. Bunun üzerine diyaliz tedavisine başlandığını belirten Ürkmez, “Diyalize girdiğim süreçte kol ağrısı, yiyip içmede problem yaşama, yorgunluk gibi şikayetlerim oluyordu. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde organ nakli merkezinin başarılarını duyunca nakil için kayıt yaptırdım” dedi.
Babası Mehmet Ürkmez’in (54), kendilerine söylemeden organ bağışı için gerekli tetkikleri yaptırdığını ve doku uyumu olunca bunu kendileri ile paylaştığını bildiren oğul Mehmet Ürkmez, bunun üzerine böbrek nakli için işlemlerin başlatıldığını kaydetti.
“Babamın bizden habersiz tetkikler yaptırması beni çok duygulandırdı. Başarılı bir operasyonla nakil gerçekleştirildi, babam sayesinde sağlığıma tekrar kavuştum, bana yaşam için ikinci bir şans verdi” diyen Ürkmez, artık diyalize girmeyeceği için çok mutlu olduğuna vurgu yaptı.
Sani Konukoğlu Hastanesi’nden çok memnun kaldıklarını anlatan Ürkmez, “Tedavi süresince tek kişilik odalarda, hiçbir ücret ödemeden ağırladılar. Herkes çok ilgili, güler yüzlü. Doktorlarımıza ve Organ Nakil Merkezi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ürkmez, “Organ bağışı çok önemli. Çok sayıda hasta nakil için uygun kadavra bekliyor. Herkesin organ bağışında bulunmasını istiyorum” diye çağrı yaptı.
BABANIN MUTLULUĞU
Baba Mehmet Ürkmez ise iki çocuğu olduğunu, Mehmet’in yaşadıklarının kendisini çok üzdüğüne dikkati çekerek, “Diyaliz merkezindeki doktorumuza gidip nakil işleminin nasıl gerçekleştiğini, neler gerektiğini konuştum. Diyaliz merkezinden ayrılırken, oğluma böbreğini bağışlamak için karar verdim. Oğlum umutlanmasın diye haber vermedim. Habersiz, tetkikleri yaptırdım. Dokular uyunca da oğluma haber verdim. Nakil için hemen hastaneye geldik. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra hastaneye yattık ve nakil gerçekleştirildi. Çok mutluyum. Şükürler olsun ki oğlum sağlığına yeniden kavuştu. Artık hayatına istediği gibi devam edebilecek’’ şeklinde konuştu.
Baba Mehmet Ürkmez, organ naklinin önemini, sıkıntıyı yaşayınca anladıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
“İnsanlar önce elini vicdanına koysun. Acı çeken, organ bekleyen kendi olunca, organ bağışı konusunda ne demek istediğimi anlarlar. Organ bağışı bekleyen insanlar rahat oturup kalkamıyor, istedikleri gibi yiyip, içemiyorlar ama çok şükür oğlum artık bu sıkıntılardan organ bağışı sayesinde kurtuldu. Organ bağışında en önemlisi kararlı olmaktır. Karar verip, başka insanların kararına müdahale etmesine izin vermeyeceksiniz. Herkes bu konuda daha duyarlı olup organ bağışında bulunsun.”
Operasyon sürecini birlikte yürüten Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Selman Ünverdi de, her bağışlanan organın geleceğe umutla bakan bir yaşama dönüştüğünü anımsatarak, organ bağışı konusunda toplumun duyarlı olması için çağrıda bulundular.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.