Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baba-kız Şeker Hastalığından Kurtuldular

Bursa’dan Samsun’a gelip, Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al’a ameliyat olan baba-kız, şeker hastalığından kurtuldu.Bursa’nın Gemlik ilçesinden şeker hastalığından kurtulmak için Opr....

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baba-kız Şeker Hastalığından Kurtuldular
Bursa’dan Samsun’a gelip, Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al’a ameliyat olan baba-kız, şeker hastalığından kurtuldu.
Bursa’nın Gemlik ilçesinden şeker hastalığından kurtulmak için Opr. Dr. Muzaffer Al’a ameliyat olan 65 yaşındaki emekli öğretmen Zekeriye Arslan ve kızı 39 yaşındaki hemşire Aysun Arslan, şeker hastalığından kurtulduklarını ve yeni bir hayata başladıklarını söylediler.
ZEKERİYE ARSLAN: “ŞU ANDA İKİNCİ BİR HAYATI YAŞIYORUM”
15 yıldır şeker hastası olan ve son 5 yıldır da insilün tedavisi gören emekli öğretmen Zekeriye Arslan, artık insilün ve şeker haplarını taşımayacağını belirtti. Arslan, “İnsilünden ve haplardan vücudum zarar görür diye ameliyata karar verdim. Bunun üzerine kızım ve ben arayışa geçtik. Kızım sağlıkçı olduğu benden önce internetten doktorumuz Muzaffer Al’ı bulmuş ve koşarak buraya geldik. Ameliyattan sonra insilün ve hap kullanmayı bıraktım. Yeniden dünyaya gelmiş gibiyim. 11 Mart tarihinde ameliyata girdim. Ameliyat süre içerisinde doktorumuz Muzaffer Al başta olmak üzere tüm sağlık personellere çok teşekkür ederim. Hastanede gereken ilgiyi gördüm ve şu anda ikinci bir hayatı yaşıyorum” dedi.
AYSUN ARSLAN: “ŞEKER HASTALIĞI LÜKS DEĞİL, İHTİYAÇ”
Ameliyat sonrası kendimi daha iyi hissettiğini belirten Gemlik Devlet Hastanesi’nde hemşire olan 39 yaşındaki Aysun Arslan ise, “Benim insilün direncim çok kötüydü. Şekerde düşüşler ve ani çıkışlar çok fazlaydı. Bu iş hayatımı da çok etkiliyordu. Nöbet tutan bir sağlıkçı olarak çok etkileniyordum. Onun için ameliyat olmaya karar verdim. Şu anda şekerlerim daha düzenli oldu. En azından şekerlerim düzgün bir periyotta gidiyor. Doktorumuz Muzaffer Al’ı bir arkadaşım tavsiye etmişti. Ben de internetten baktı ve araştırdım. Zaten 1 yıldır doktorumuz Muzaffer Al’ı araştırıyordum. Hakkında çok güzel bilgiler aldım ve ameliyat ettiği birkaç kişiyle görüştüm. Daha sonra babamı da yanıma alarak Samsun’da geldik ve Muzaffer Al’a babamdan bir gün sonra da ben ameliyat oldum. Ameliyat sonrası uyku apnelerimin olmadığını gözlemledim. Ameliyat öncesi çok çabuk yoruluyordum ama şimdi kendimi daha enerjik hissediyorum. Hayatımın yeniden güzel bir düzene girdiğini düşünüyorum. Hem benim hem de babam için buz kalıplarında insilün taşıma işimiz bitti. Bu ameliyatı herkese tavsiye ediyorum. Şeker ameliyatı lüks değil, kesinlikle ihtiyaçtır” diye konuştu.
Hastaların durumları hakkında bilgi veren Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, “Her iki hastamız Bursa’nın Gemlik ilçesinden geldiler. Ameliyat öncesi yaptığımız incelemeden sonra her iki hastama 1 gün ara ile laparaskopik yani kapalı yöntemle metabolik cerrahi uyguladım. Zekeriye bey, 15 yıldır şeker hastalığı mevcut ve 5 yıldır insülin kullanıyordu. İnsülin kullanmasına rağmen kan şekerleri yüksek seyrediyordu. Hastamızın ameliyatının 2 gününden sonra kan şekerleri normal değerlerine geldi ve ameliyattan 5 gün sonra ilaç ve insülini bırakarak kendisini taburcu ettik. Şu an gayet iyi olan hastamızın takibi devam edecektir. Aysun hanım sağlık camiamızdan hemşire bir hanım. 5 yıldır diyabet hastası oral antidiyabetik ilaç kullanıyordu. Dengesiz seyreden şekerleri vardı. Ameliyatının 5 gününde ilaçlarını bırakmış olarak kendisini taburcu ettik. Metabolik cerrahi yani tip 2 şeker hastalığı ameliyatı hastanın rezerv ve aktivitelerine bağlı olarak yüzde 85-90 oranında tip 2 şeker hastalığında tedavi sağlamaktadır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.