Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayak Bileğindeki Kırıkla 6 Ay Gezdi, Doktorlar ’Bir Şeyin Yok’ Diye Gönderdi

Ayağını burkan ve ayak bilek kemiği kırılan üniversite öğrencisi genç, gittiği doktorlar tarafından yanlış teşhis konulunca 6 ay boyunca ayak bileğindeki kırıkla gezdi. Talihsiz genç Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Koray Çamurdan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayağını burkan ve ayak bilek kemiği kırılan üniversite öğrencisi genç, gittiği doktorlar tarafından yanlış teşhis konulunca 6 ay boyunca ayak bileğindeki kırıkla gezdi. Talihsiz genç Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Koray Çamurdan’ın yaptığı mozaikplasti operasyonuyla sağlığına kavuştu.
Voleybol oynarken ayağını burkan ve kırılan ayak bileği kemiği gittiği hastaneler tarafından teşhis edilemeyen üniversite öğrencisi Onur Pamuk, Özel Gözde İzmir Hastanesi’nde sağlığına yeniden kavuştu. Talihsiz genç, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Koray Çamurdan’ın yaptığı mozaikplasti operasyonuyla eskisi gibi spor yapabilecek.
Voleybol oynarken ayağını burktuğunda kırık oluştuğunu anladığını ve hemen doktora gittiğini belirten Pamuk, “Hastanede ayağımın tomografisini ve filmini çektiler. ‘Kırık yok’ dediler. Ancak çok ağrım olduğundan dolayı ikna olmadım ve başka bir hastaneye gittim. Ancak orada da film çekip kırık olmadığını söylediler” dedi. Gittiği ikinci doktorun ayağında kireçlenme olduğunu söylediğini kaydeden Pamuk, ardından 6 ay boyunca ayak bileğinde kırıkla yaşadığını belirtti.
Ameliyat öncesinde 6 ay boyunca bileğindeki şişliğin hiç gitmediğini ve artık hareket edemez hale geldiğini anlatan Onur Pamuk, tekrar sağlığına kavuşmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.
OTOJEN KIKIRDAK NAKLİ YAPILDI
Onur Pamuk’un kendilerine geldiğinde ayağında kırık tespit ettiklerini bildiren Özel Gözde İzmir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Koray Çamurdan, Pamuk’un ağrı eşiği yüksek olduğu için 6 ay boyunca kırıktan oluşan acıyı tolere edebildiğine dikkat çekti.
Kırığın kendi haliyle yamuk şekilde kaynadığını ve kemik çıkıntısı oluştuğunu vurgulayan Op. Dr. Çamurdan, “Hastamız bize geldiğinde, bizim ayak bileğinde talus kemiği diye adlandırdığımız kemiğin kıkırdağında bir çürüme meydana gelmişti. Bu çürüme travma sonrasında oluşan bir durum. Kırığa bağlı olarak ayağın birkaç bölgesinde daha sorun vardı. Dış tarafta yanlış kaynamadan dolayı kısıtlanma ve ağrı mevcuttu. İç tarafta da çürümeden kaynaklı ağrısı vardı” ifadesini kullandı.
“YENİDEN SPOR YAPABİLECEK”
Ameliyatla hastanın çürüyen kıkırdaklarını alarak yine hastanın kendi dizinden sağlıklı kıkırdak nakli yaptıklarını ve dış tarafta ise yanlış kaynadığı için hareket etmede kısıtlamaya neden olan kemikleri temizlediklerinin altını çizen Op. Dr. Çamurdan, “Hastamız çok kısa süre önce ameliyat oldu. O nedenle bir süre dinlenmesi gerekecek. İyileşmesinin ardından rahatlıkla bileğinin üstüne basabilecek ve en önemlisi spor yapabilecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.