Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avusturya’da yaşayan Türk’ten Devlet Hastanesi’ne teşekkür

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın 6 aydır üzerinde çalışıldığı ve önümüzdeki haftalarda açıklayacağı Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programının ikinci fazı beklenirken, Bursa’nın Karacabey Devlet Hastanesi’ne Avusturyalı bir vatandaştan...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avusturya’da yaşayan Türk’ten Devlet Hastanesi’ne teşekkür

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın 6 aydır üzerinde çalışıldığı ve önümüzdeki haftalarda açıklayacağı Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programının ikinci fazı beklenirken, Bursa’nın Karacabey Devlet Hastanesi’ne Avusturyalı bir vatandaştan teşekkür mektubu geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) sağlık araştırmasında memnuniyet oranı 2015 yılında yüzde 72’den 2016 yılında yüzde 75,5’e çıkarken, Karacabey Devlet Hastanesi’ne tedavi olmak için gelen Aydemir Dedehayır’ın gönderdiği elektronik posta bunun en güzel delili oldu. 23 Mart’ta hastaneye gelen elektronik postada, Aydemir Dedehayır, "15 Mart 2017 tarihinde öğle saatlerinde acil servisinize başvurdum, şiddetli öksürük ve sol göğüsteki ağrılar için . Kısa bir süre içerisinde kontrolüm yapıldı. Röntgen çekildi ve uzman bir göğüs doktorunun da kontrolü için Dr. Şahin Kılınçlı’ya havale edildim. Onun da kontrolü sonucu ilaçlarım ve tarifleri de bana iletildi. 35 yıldır Viyana’da yaşıyorum. Buradaki devlet hastanelerinde rastlanılmayacak kadar çabuk ve nazik bir şekilde tedavim gerçekleşti. İlaçlarım bitti ve eski sağlığıma kavuştum. Başta Dr. Şahin Kılınçlı olmak üzere acil servis emekçilerine sonsuz teşekkür ve şükranlarımı iletirim" dedi.

Elektronik postanın ardından hastane yetkililerinin telefonla ulaştığı 66 yaşındaki Dedehayır "Avusturya sağlık sistemi daha zor ulaşılabilir. Acil servise ateş ve öksürük için giden biri 5-6 saatte ancak acilden çıkabilir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.