Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’nın en büyük diyabet eğitim ve yaşam köyü Şile’de

Avrupa’nın en büyük diyabet köyü Şile’de yapılıyor. 18 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve kaba inşaatı tamamlanan merkezin 2016 yılının son çeyreği içerisinde hizmete açılması hedefleniyor.Şile’nin Doğancılı köyünde,...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’nın en büyük diyabet köyü Şile’de yapılıyor. 18 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve kaba inşaatı tamamlanan merkezin 2016 yılının son çeyreği içerisinde hizmete açılması hedefleniyor.
Şile’nin Doğancılı köyünde, Avrupa’nın en büyük diyabet köyünün yapımında sona gelindi. 2012 yılında yapımına başlanan merkezin kaba inşaatı tamamlandı.
Deniz kenarında, 18 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Avrupa’nın en büyük Diyabet Eğitim ve Yaşam Merkezi; konferans salonları, konaklama üniteleri, restoranlar ve spor merkezleri ile 6 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip.
Yılda yurt içinden ve dışından toplam 5 bin diyabet hastasına eğitim verilmesi planlanan Diyabet Merkezi tamamlandığında 525 metrekare alanlı havuz ve 30 metrekare çocuk havuzu ile 50 araç kapasiteli açık otopark ve 2 adet açık spor tesisine (futbol, basketbol, voleybol, tenis) sahip olacak.
Diyabetli hastalar, tatil köyü konsepti içinde bir hafta, uzman hekim, hemşire, psikolog ve fizyoterapistten oluşan sağlık ekibiyle birlikte yaşayacak; diyabetik beslenmeye uygun restoranında diyet uzmanları kontrolünde beslenecek. Her gün, sabah ve aksam uzmanlardan eğitim alacak. Her diyabetli, kan şekerini ve bilgilerini geliştirebilmesi için interaktif çalışmalara katılacak. Gündüz yüzme, tenis, basketbol ve orman yürüyüşü gibi spor aktivitelerine, gece ise eğlence programlarına katılabilecek.
Şile Diyabet Eğitim ve Yaşam Köyü, yurt içinden ve yurt dışından binlerce diyabetli için özel bir mekan haline gelecek. 2016 yılının son çeyreği içerisinde hizmete açılması hedeflenen yaşam merkezi ile diyabet hastaları, hem sağlık kontrollerini aksatmayacakları hem de tatillerini yapabilecekleri bir merkeze sahip olacaklar. Gerek kurulduğu alan, gerekse kapasitesi itibarı ile Şile Diyabet Eğitim ve Yaşam Köyü Avrupa’nın en büyük Diyabet Eğitim Merkezi olacak.
“Şile, sağlık turizminin merkezi olacak”
Avrupa’nın en büyük diyabet eğitim merkezinin yakında Şile’de faaliyete girecek olmasının Şile’yi sağlık turizminde öne çıkaracak bir adım olarak gören Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Projeleri tamamlanan yeni Şile Devlet Hastanesi’nin tamamlanması, Büyükşehir Belediyemizin yine Şile’de inşa edeceği dünyanın en büyük Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Köyünün bitirilerek hizmete açılması ve Diyabet Eğitim Merkezinin aktif olmasıyla birlikte Şile sağlık turizmi alanında adından söz ettirecek bir markaya dönüşecek. Ayrıca yine doğasıyla ve sessizliğiyle öne çıkan birkaç köyümüze yabancı yatırımcılar tarafından gediatri merkezi yapılması konusunda bazı görüşmelerimiz var. Bu proje hayata geçirilirse Şile’nin uluslararası bir gediatri merkezine dönüşmesi durumu söz konusu olacak. Şile deniz, kum, kültür, doğa turizmi dışında sağlık turizminin önemli aktörlerinden biri haline gelecek’ şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.