Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av köpeğine boyun fıtığı ameliyatı

BURDUR (İHA) – Burdur’da boyun fıtığı tanısı konan av köpeği, iki saat süren başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.Ön ayaklarının üzerine basmakta sıkıntı yaşayan ve boynunu kaldıramayan av köpeği, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Av köpeğine boyun fıtığı ameliyatı
BURDUR (İHA) – Burdur’da boyun fıtığı tanısı konan av köpeği, iki saat süren başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Ön ayaklarının üzerine basmakta sıkıntı yaşayan ve boynunu kaldıramayan av köpeği, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesindeki cerrahi müdahaleyle sağlığına kavuştu. Getirildiği hayvan hastanesinde yapılan kontrollerde boyun fıtığı tanısı konulan av köpeği, Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan Şirin ve ekibinin gerçekleştirdiği 2 saatlik başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Boyun omurları arasında disk fıtığı olduğu tespit edildi
9 yaşındaki av köpeğinin kendilerine getirildiğinde ön ayaklarını kullanamadığını ve ağrıları olduğunu dile getiren Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan Şirin "Bize geldiğinde ayağa kalkamıyordu ve şiddetli bir ağrısı vardı. Ön bacakları gergin bir şekildeydi. Yaptığımız muayenede boyun bölgesinden şüphelendik ve çektiğimiz direkt radyografide de boyun bölgesinde fıtık olduğunu düşündük. Tekrar ilaçlı bir filmini çektik. Bunun sonucunda ikinci ve üçüncü boyun omurları arasında disk fıtığı olduğunu tespit ettik. Fıtığı tespit ettikten sonra köpeğin sahiplerine ameliyat önerdik. Bugün de bu ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyattan sonra bir ay içinde tekrar ayağa kalkmasını ümit ediyoruz" dedi.
Köpeklerde boyun bölgesinde sıklıkla fıtıkla karşılaştıklarını ifade eden Şirin, "Bazen atlanabiliyor. Yanlış tanı konulabiliyor. Hatta ötenaziye bile gidebiliyorlar. Bunların tedavi edilebileceğinin, tekrara ayağa kalkabileceğinin bilinmesi önemli. En azından ötenazi edilmese bile bazılarına tekerlekli araba uygulanabiliyor. Ama ameliyatla, hatta daha hafif olanların ilaç tedavisiyle hayatlarını sürdürme şansları var. Bu tür operasyonlar üniversitemizde başarıyla yapılabiliyor" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.