Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşırı kilo felce bile neden olabiliyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki emekli Sabahat Sel’in yaşadıkları, fazla kiloların nelere yol açabileceğinin somut bir örneğini oluşturuyor. Vücut ağırlığı 125 kiloya ulaşan, şeker hastalığı nedeniyle insülin kullanan,...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aşırı kilo felce bile neden olabiliyor
Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki emekli Sabahat Sel’in yaşadıkları, fazla kiloların nelere yol açabileceğinin somut bir örneğini oluşturuyor. Vücut ağırlığı 125 kiloya ulaşan, şeker hastalığı nedeniyle insülin kullanan, tansiyon hastası Sabahat Sel’in sağ ayağında, şekerin sinirleri tutması nedeniyle felç oluştu. Mide küçültme ameliyatı olan kadının şekeri düşünce, felçten kurtulması için umut ışığı doğdu.
Tarsus’ta kardeşiyle yaşayan ve uzun yıllardır fazla kilolarıyla boğuşan Sabahat Sel’in ayağında, bundan yaklaşık 8 ay önce felç oluştu. Birkaç kez evde düşen ve sesini duyuramayınca kiloları yüzünden uzun süre yerinden kalkamayan Sel, şeker hastalığının yanı sıra tansiyon sorunu da başlayınca, zayıflamak için diyeti denedi ama başarılı olamadı. Kiloları nedeniyle spor da yapamayan Sel, mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi.
İnsülini bıraktı
Daha önce mide küçültme ameliyatı olan bir yakınlarının önerisi üzerine Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük’e muayene olan Sel, operasyon için 3 hafta önce masaya yattı. Sel’in midesinin 4’te 3’lük bölümü, Op. Dr. Cücük ve ekibi tarafından laparoskopik yöntemle alındı. Yemesi azaldığı için kilo vermeye başlayan Sabahat Sel’in şekeri de hızla düştü ve insülini bıraktı. Ayağındaki felç için iyileşme umudu artan hastanın morali yerine geldi.
"Açlığa dayanamıyordu"
Sabahat Sel’in kardeşi Orhan Sel, ablasının hayatının son dönemlerde sıkıntılar içinde geçtiğini söyledi. Orhan Sel, “Ablam aç kalmaya dayanamıyordu. Tansiyonu ve şekeri çok yüksekti. Şimdi hızla sağlığı iyiye gidiyor” dedi.
Op. Dr. Cücük ise fazla kilonun yüksek tansiyon ve şekere, devamında da felce varana kadar birçok büyük sıkıntıya yol açabildiğini vurgulayarak “Bu hastamızın felcinin geçme ihtimali arttı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.