Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tolgar Akkuş:

Antalya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tolgar Akkuş, ’Stok Affı’ konusunun doğru bir şekilde tanımlamak gerektiğinin altını çizerek, yalnızca mali içeriği olan hukuki bir düzenleme olduğunu ve bu düzenlemenin, eczanelerden...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tolgar Akkuş, ’Stok Affı’ konusunun doğru bir şekilde tanımlamak gerektiğinin altını çizerek, yalnızca mali içeriği olan hukuki bir düzenleme olduğunu ve bu düzenlemenin, eczanelerden ilacın satışı ya da hastaların ilaç temininde yaşadıkları aksaklıklar ile bir ilgisi olmadığını söyledi.
Başkan Ecz. Tolgar Akkuş, “Eczanelerde bulunan fiili envanter ile kaydi envanter arasında, yıllar içerisinde oluşan farkın ortadan kaldırılması hakkındaki uygulama, ’Stok Affı’ olarak da bilinen, meslektaşlarımıza sunulmuş bir hak olarak önümüzde duruyor. Bu konuyu doğru bir şekilde tanımlamak gerekiyor. Stok affı, fiili ve kaydi durumu bir araya getirmeye yönelik, yalnızca mali içeriği olan hukuki bir düzenlemedir. Bu düzenlemenin, eczanelerden ilacın satışı ya da hastaların ilaç temininde yaşadıkları aksaklıklar ile bir ilgisi yoktur” dedi.
“Stok Affı” konusu başta olmak üzere, tüm yönetmelik ve uygulamalar hakkında eczacılar ile bir araya gelerek ayrıntılı bilgilendirme toplantılarını gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Tolgar Akkuş, Antalya Eczacı Odası olarak, bu konuda üyelerinin tamamına ulaştıklarını ve meslektaşlarının, bunun kendilerine tanınan bir hak olduğunu bildiklerini ve işlemlerini yaptıklarını belirtti.
Haksızlık olur
Tüm bu işlemler sırasında TİTCK tarafından stok affı düzenlemesi ile paralel olarak İTS’de kayıtlı karekodların ’temizlenmesi’ talep edildiğini hatırlatan Akkuş, bu konuda da oda yönetim kurulu tarafından tüm meslektaşlara ayrıntılı bilgilendirme ve uygulama şekli anlatımı yapıldığını kaydetti. Akkuş, "Özetle İTS kullanımı başladığı günden itibaren, üyelerimiz ilaç hareketlerinin tamamıyla ilgili sistemi kullanıyorlar. İlaç satışının İTS dışında yapılması gibi bir hususun, sanki genel bir aksaklık imiş gibi gösterilmesi haksızlık olur. Ayrıca bu durumun, böyle bir usulsüzlüğün affı gibi anlatılması tamamıyla yanlıştır. Stok affı mali bir konudur. Bunun en büyük sebebi, 2010 yılından sonra eczanelerde ortaya çıkan, ilacın satış fiyatı üzerinden yapılan kamu kurum iskontosudur. Diğer yapısal ve işlemsel hatalar bunun ardından gelir” dedi.
Ellerinde bulunan karekodların sistemde üzerilerine kayıtlı bulunmasının, ilacın reçetesiz ya da kayıtsız satışı ile bir ilgisi olmadığının altını çizen Akkuş, "Sistemsel ve yapısal problemlerden kaynaklanan bir durumdur. Tabiri uygun ise “Karekod Affı” gibi bir uygulama söz konusu değil” dedi.
Antalya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tolgar Akkuş, karekod düzenlemesinin TİTCK tarafından “Stok Affı” ile paralel yürütülmesi istenen sistemsel bir uygulama olduğunu sözlerine ekledi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.