Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anne Sütü Nasıl Sağılır, Nasıl Saklanır?

Özel Ümit Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu Hacer Avşaroğlu, Anne Sütünün Sağılması Ve Depolanması Konusunda Anne Adaylarına Önemli Bilgiler Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anne Sütü Nasıl Sağılır, Nasıl Saklanır?
Özel Ümit Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu Hacer Avşaroğlu, anne sütünün sağılması ve depolanması konusunda anne adaylarına önemli bilgiler verdi.
Hacer Avşaroğlu, erken doğan, herhangi bir nedenden dolayı ememeyen bebeklerde annelerin sütünü sağması ve depolamasının önerildiğini söyleyerek; süt sağmak için güvenli yöntemlerin neler olduğu hakkında bilgi verdi. Avşaroğlu, “Piyasada satışa sunulan; manuel sağmayı sağlayan elektriksiz aparatlar ve elektrikli süt sağma aparatları bulunmaktadır. Bazı durumlarda anne eliyle de sütünü sağabilir” dedi.
BEBEĞİN EŞYASINI YANINIZA ALIN
Süt sağma işlemi sırasında bebeği yanında olmayan annelerin, bebeğinin herhangi bir eşyasını yanına almasının süt salınımını artıracağını ifade eden Avşaroğlu, anne adaylarına şu önerilerde bulundu:
“Anneye rahat, temiz ve sessiz bir ortamda sütünü sağması önerilir. Süt sağmaya başlamadan önce eller mutlaka yıkanır. Memede koruyucu krem varsa öncesinde mutlaka temizlenmelidir. Annenin seçeceği yöntemle süt sağma işlemi her 3-4 saatte bir her bir meme 15 dakikayı geçmeyecek şekilde sağılır.”
SAĞILAN SÜT NASIL SAKLANMALI?
Sağılan sütün saklanma koşulları hakkında da bilgiler veren Avşaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sağılan süt piyasada satışa sunulan steril süt saklama poşetlerinde saklanır. Her sağımda sağılan süt tek bir poşete konur, üzerine mutlaka sütün sağılma tarihi ve saati yazılarak saklanır. Anne sütü, oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabının rafında 3 gün, derin dondurucu ya da buzlukta 3 ay tazeliğini koruyarak saklanabilir. Uygun koşullarda saklanan anne sütü istendiğinde eritilip ısıtılarak bebeğe verilebilir. Dondurulmuş süt buzdolabının rafında erimeye bırakılır. Gerekli miktarda süt poşet içinden alınır ve benmari yöntemi ile yani sıcak su içinde çalkalanarak ısıtılır. Kesinlikle direk ateş üzerinde veya mikrodalga fırın içerisinde ısıtılmaz. Bebek beslendikten sonra arta kalan süt atılır. Uygun koşullarda eritilen süt buzdolabının rafında 24 saat saklanabilir. 24 saatin sonunda kullanılmayan süt imha edilir.”
Kullanılan süt sağma aparatının her parçasının ve kullanılan bardak, kadeh, kaşık gibi malzemelerin her işlemden sonra sterilizatörde ya da kaynatılarak temizlenmesi gerektiğinin altını çizen Avşaroğlu, bu malzemelerin temiz ve kuru bir şekilde muhafaza edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.