Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anne Karnında Teşhisle Hayata Tutundu

Anne karnındayken bağırsakları dışarıda olduğu tespit edilen Muhammed bebek, dünyaya gelir gelmez geçirdiği başarılı operasyonla hayata tutundu.Elazığlı Vedat ve Serap Erkek çifti, 3. bebeklerini kucaklarına almalarına kısa bir süre...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anne Karnında Teşhisle Hayata Tutundu
Anne karnındayken bağırsakları dışarıda olduğu tespit edilen Muhammed bebek, dünyaya gelir gelmez geçirdiği başarılı operasyonla hayata tutundu.
Elazığlı Vedat ve Serap Erkek çifti, 3. bebeklerini kucaklarına almalarına kısa bir süre kala doktorlardan gelen haberle üzüldü. Erkek çiftinin doğacak bebeklerinde, 10 binde bir görülen Gastroşizis (bağırsakların dışarıda olması) vakası teşhisi konuldu. Medical Park Elazığ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Kaya, bebeğin dünyaya gelir gelmez cerrahi müdahale gerektiği için 34. haftada sezaryen kararı verdi. Sezaryenle dünyaya gelen Muhammed bebek, yeni doğan, anestezi ekipleriyle birlikte hazır bekleyen Çocuk Cerrahisi Op.Dr. Ahmet Güngör tarafından hemen ameliyata alındı. Gerçekleştirilen operasyonla bağırsakları içeriye alınan bebek, 25’inci gününde bağırsaklardaki yapışıklıktan dolayı ikinci bir operasyon daha geçirerek hayata tutundu. 2 kilo 400 gram doğan ve 2 kiloya kadar düşen Muhammet bebek, başarılı geçen operasyonların ardından kilo almaya başlayarak 2 kilo 600 gram oldu.
Hamileliğin ve doğum sonrası ameliyatların çok sıkıntı bir süreç olduğunu aktaran anne Serap Erkek, “Her şey çok şükür iyi geçti. Fatma ve Ahmet hocama çok teşekkür ediyorum. Önce Allah’ın sonra onların sayesinde çocuğumu kucağıma aldım” dedi.
Çiftin, sorunlu bir gebelik taşıdıklarını belirterek kendilerine müracaat ettiklerini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Kaya, yaptığı muayene sonrasında gastroşizis denilen anne karnındaki bebeğin, bağırsaklarının karın ön duvarından dışarıya çıkmış bir hastalığı olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Yapılan tetkikler ve araştırmalar sonucunda hastaya 34. haftada acil sezaryen kararı vermek zorunda kaldıklarını aktaran Op.Dr.Kaya, “Bu kararı verirken yeni doğan yoğun bakım ekibi ve çocuk cerrahisi Op. Dr. Ahmet Güngör ile konuştuk. Acil şartlardan dolayı hastamızı ameliyata alarak, bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesine vesile olduk. Fakat bağırsaklarının dışarı çıkmış olduğunu bilerek doğurttuk. Hemen yan ameliyathanede bekleyen çocuk cerrahisi ekibine bebeği teslim ettik. Geçirilen başarılı ameliyatın ardından bebeğimiz yeni doğan yoğun bakıma alındı” diye konuştu.
Gastroşizis hastalığının bağırsakların dışarıda olma durumu olduğunu ve bu hastalıkta kritik bir süreç işlediğini belirten Çocuk Cerrahisi Op. Dr Ahmet Güngör, ”Bu süreçte de doğum sonrası hasta hemen ameliyata alınmak zorundadır. Çünkü bağırsaklar dışarıda ne kadar süre kalırsa o kadar da sıkıntı olmaktadır. Bu nedenle de doğum ekibimiz, çocuk cerrahisi, yeni doğan ve anestezi ekibimiz başarılı doğum gerçekleşir gerçekleşmez çocuğu diğer odada ameliyata aldık. Ameliyat süreci başarılı geçtikten sonra uzun bir yoğun bakım süreci başladı. Ameliyattan sonra bağırsaklar bu hastalığın süreci olarak uzun süre çalışmama durumu mevcuttu ve öylede oldu. Bu süre zarfında damardan besledik. 2 kilo 400 gram doğan bebeğimiz 2 kiloya kadar düştü. Sürekli parmağını emiyordu. Emme refleksi çok iyi ama beslenemiyordu” şeklinde konuştu.
25’inci gününde ikici ameliyata aldıklarını vurgulayan Güngör, “Hastamızın 25’inci gününde bağırsakları kısmi olarak çalışmasına rağmen tam olarak çalışmadı. Yapışıklıktan dolayı ikinci ameliyat ihtiyacımız doğdu. İkinci ameliyat sonrasında bağırsakların tamamen geçişini sağladıktan sonra hızlı bir şekilde beslemeye başladık. Bu süreçten sonra bebeğimiz hızlı bir şekilde iyileşmeye başladı. 38’inci gününde çok şükür artık bebeğimiz 2 kilo 600 gram, parmağını emmekten kurtuldu” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.