Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ameliyatsız tedavi yöntemi: Botoks

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, “Botoks ile kırışıklık ve derideki çizgiler geçici süre yok edilir. Botoks tedavisinin etki süresi 6 aydır. Hamile veya emziren bayanlar dışında hemen hemen herkes botoks işlemi yaptırabilir” dedi.VM...

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2017 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ameliyatsız tedavi yöntemi: Botoks

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, “Botoks ile kırışıklık ve derideki çizgiler geçici süre yok edilir. Botoks tedavisinin etki süresi 6 aydır. Hamile veya emziren bayanlar dışında hemen hemen herkes botoks işlemi yaptırabilir” dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu “Botoks” hakkında bilgi verdi. Botoks işleminin oldukça kısa sürdüğünü vurgulayan Dr. Oltulu, “Botoks, kazayağı, alın, boyun, kızgınlık çizgisi, kaş kaldırmak için, terlemeyi önlemek için kullanılabilir. Uygulama süresi 10-15 dakikadır. İşlem sonrası bir acı ve sızı hissedilmez. Hastalar uygulama sonrası hemen normal iş hayatına dönebilir. Botoksun tam etkisi 5 ile 7 gün arasında tamamen görülür” diye konuştu.

Yüz botoksu hakkında bilgi veren Dr. Yüksel Oltulu, “Botoks yüzdeki yaşlanma belirtilerini gidermek ya da oluşmadan önlemek, genç görünümü korumak için ya da geciktirmek için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ciltte zamanla oluşan mimik ve yaşlanma belirtileri estetik cerrahinin sunduğu ameliyatsız tedavi seçenekleri ile giderilebilmektedir” şeklinde konuştu.

Dr. Oltulu şu bilgileri verdi: “Yaşlanma veya mimik kullanımı ile birlikte oluşan kırışıklıklar, ameliyatsız yöntem ile sadece birkaç dakika süren botoks enjeksiyonu ile kısa süre içinde tedavi edilebilir. Botoks enjeksiyonu güvenilirliği tıbbi araştırmalar ile ortaya koyulan, sadece estetik cerrahide değil, birçok tıp dalında da tedavi amacı ile kullanılan bir prosedürdür. Hazırlanan botoks aşısı ince uçlu enjeksiyon yardımı ile kırışıklığa neden olan kaslara enjekte edilir. Böylece kasların hareket etmesini sağlayan sinir iletim sistemindeki asetilkolin salınımı engellenir. Bu sayede yüzde oluşan kırışıklıklar tedavi edilir, ayrıca ciltte kırışık oluşmasını engellemek için de önlem alınır.”

Dr. Yüksel Oltulu, dudak çevresi kırışıklıklarıyla ilgili şunları söyledi: “Dudak çevresi kırışıklıklarında estetik cerrahinin sunduğu ameliyatsız tedavi tekniklerinden biri de botoks enjeksiyonu uygulamasıdır. Dudak çevresi kırışıklıklarında botoks tedavisi ortalama 15-20 dakika sürer. Dudağın anatomik yapısına uygun olarak gereken noktalara ince uçlu enjeksiyon iğneleri ile uygulanır. Minimal dozlarda uygulanan botoks enjeksiyonu ile dudak çevresindeki kırışıklıklar giderilerek dudağa genç ve gergin bir görünüm kazandırılır. Eğer bu işlem sırasında dudağa hacim ve dolgunluk da kazandırılmak istenir ise dolgu enjeksiyonu da uygulanır. İstenilen ölçüde dudak dolgun bir görüntüye sahip olur. Çünkü yaşlanmaya bağlı veya mimik kullanımına bağlı olarak dudak çevresinde sadece kırışıklık değil aynı zamanda hacim kaybı da oluşabilir. Bu sayede dudaklar kırışıksız ve dolgun bir görünüm kazanarak çok daha estetik bir hale getirilir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.