Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ameliyatsız Bölgesel Zayıflama İle Yaza Hazır Olun

Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, Teknolojinin Ve Bilimin Getirdiği İmkanlar Işiğinda Ameliyatsız Bölgesel Zayıflama İle Bel Çevresi Ve Kalça Gibi Lokalize Olmuş Yağların Yok Edilebileceğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ameliyatsız Bölgesel Zayıflama İle Yaza Hazır Olun
Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, teknolojinin ve bilimin getirdiği imkanlar ışığında ameliyatsız bölgesel zayıflama ile bel çevresi ve kalça gibi lokalize olmuş yağların yok edilebileceğini söyledi.
DR PLUS Klinikleri Ankara Şubesi Medikal Direktörü Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, teknolojinin ve bilimin getirdiği imkanlar ışığında ameliyatsız bölgesel zayıflamayı anlattı. Dr. Terzioğlu, ameliyatsız bölgesel zayıflamanın birçok insanın şikayet ettiği ve kurtulması oldukça güç olan bölgesel yağlardan kurtulmak için liposuction gibi cerrahi işlemleri yaptırmak istemeyen kişilere ameliyatsız bölgesel zayıflama yöntemleri uygulanabildiğini belirterek, “Sonuçlar oldukça yüz güldürücüdür. Bölgesel zayıflamada hedef bel çevresi ve kalça gibi lokalize olmuş yağların yok edilmesidir. Ameliyatsız bölgesel zayıflama için farklı teknikler kimi durumlarda tek başlarına, kimi durumlarda da kombine şekilde kullanılabilmektedir” dedi.
Soğuk lipoliz ya da kriyolipoliz olarak adlandırılan bu teknikte lokalize yağların soğutma işlemiyle hacim kaybetmeleri sağlandığını ve bu şekilde de vücuttan atılmalarının kolaylaşabildiğini ifade eden Dr. Terzioğlu, “İşleme, sorunlu bölgedeki cilt üzerine özel bir jel sürülerek ya da ıslak bir ped konularak başlanır. Ardından soğuk lipoliz sistemin başlığı ile deri üzerinden vakumlama yapılarak deri altındaki yağ dokusunun soğuması sağlanır. Donarak hacim kaybeden yağ kütleleri vakum yardımıyla yukarı doğru hareket eder. Hacim kaybetmiş bu yağların vücuttan tamamen atılması da kolaylaşır. Bu etki mekanizmasıyla soğuk lipoliz hem lokalize yağlanmadan hem de selülitlerden kurtulmak için oldukça etkili bir yaklaşımdır. Özellikle göbek, basen, kalça, bel çevresi, kol ve bacak kısımlarındaki bölgesel yağlar için uygulanabilmektedir” diye konuştu.
Bölgesel incelme amaçlı kullanılan bir diğer tekniğin de radyofrekans teknolojisi olduğunu kaydeden Dr. Terzioğlu, “Etki, sorunlu bölgelerdeki yağların ısı enerjisiyle harekete geçirilmesi temeline dayanır. Gönderilen radyofrekans dalgaları su molekülleri ve iyonlara etki ederek hedef noktalardaki deri yüzeyinin ısısının yaklaşık 40 dereceye kadar çıkmasını sağlar. Bu durumda cilt altındaki sıcaklık da 50 dereceye kadar yükselir. Bu ısı enerjisinin etkisiyle hücrelerin içindeki oksijen yayılarak metabolizmayı hızlandırır, lenf kanallarını harekete geçirir. Aynı zamanda yağ hücrelerindeki su miktarı fazla olduğundan yağların parçalanmasına da sebep olur. Parçalanan yağ kütleleri aktive olmuş lenf yoluyla atılabilmektedir” dedi.
Yüz, karın bölgesi, kalça ve basen bölgelerine radyofrekans uygulaması yapılabildiğini söyleyen Dr. Terzioğlu, “Bölgesel incelme ve selülit tedavisi amacıyla kullanılabilen bir başka teknoloji de kavitasyondur. İşlem, ayarlanmış uygun dalga boyunda ultrason dalgalarının cihaz başlığıyla bölge üzerine çeşitli hareketler yapılarak uygulanması şeklindedir. Bu ultrason dalgaları yağ yapılarının bozulmasını ve sıvılaşmasını sağlar. Sıvı hale geçen yağ yapıları, vücuttan idrar yoluyla atılabilmektedir. Bölgede yapılan özel hareketlerin de masaj etkisi vardır ve ultrason dalgalarının da yardımıyla cilt yüzeyinde sıkılaşma sağlanır. Çoğunlukla selülit tedavisi amaçlı kullanılan kavitasyon, göbek ve bel çevresi, sırt, bacak, kol gibi alanlara uygulanabilmektedir. Bölgesel incelme yaklaşımlarının dışında mezoterapi gibi yağ dokularının yıkımını hızlandıracak tedaviler de yapılabilmektedir. Mezoterapi işlemi, hazır yağ yıkıcı enjektabl ürünlerin bölgesel enjeksiyonu yolu ile yapılır. Mezoterapi, selülit problemi olan alanlardaki lenf drenajını ve kan akışını düzenler, yağ depolarını azaltıcı etkisi vardır” diye konuştu.
Dr. Yelda Terzioğlu, ameliyatsız bölgesel zayıflama yaptırmak isteyenlerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda ise şunları söyledi:
“Öncelikle belirtmek gerekir ki bütün bölgesel incelme uygulamalarının başarıya ulaşabilmesi için tedavinin ardından beslenme ve egzersizin önemi büyüktür. Çeşitli yöntemlerle bölgesel yağlardan kurtulduktan sonra kişi eğer beslenmesine dikkat etmez ve düzenli egzersiz yapmazsa tekrar bu noktalarda yağ kazanabilmektedir. Bir başka önemli husus da bu uygulamaların yaptırılacağı merkezlerdir. Çok çeşitli cihazlar ve yöntemler bölgesel incelme adı altında kullanılabilmektedir. Ancak işlem yaptıracak kişilerin özellikle bu cihazların FDA (Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi) tarafından onaylı olmasına dikkat etmesi gerekir. Bunun yanında hem sonuçların başarısı ve kalıcılığı açısından hem de ortaya çıkabilecek riskleri minimuma indirmek adına tedavi sürecinin bir doktor tarafından planlanması önemlidir. Bölgesel yağlanmanın tipine ve kişiden kişiye tedavi yaklaşımları ve sonuçlar da değişebilmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.