Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ambalajlı Su Firmalarına Sıkı Denetim

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Özcan Akan, Uludağ’da Bulunan Su Kaynaklarını İşleten Su Firmalarına Denetiminin Büyük Bir Titizlikle Sürdürüldüğünü Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ambalajlı Su Firmalarına Sıkı Denetim
Bursa Halk Sağlığı Müdürü Özcan Akan, Uludağ’da bulunan su kaynaklarını işleten su firmalarına denetiminin büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, ambalajlı su denetimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bursa’da 5 doğal mineralli su, 19 doğal kaynak suyu, 1 adet içme suyu üretimi yapan su firması olduğu bilgisini veren Akan, “Toplamda 25 işletme şehrimizde faaliyet göstermektedir. Ayrıca Uludağ’da bulunan su kaynaklarının, faydalanmak isteyen girişimciler tarafından ilimizde mevcut tesislere ilave olarak her geçen yıl yeni su firması açılmaktadır” dedi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak su firmalarına yılda 200 denetim gerçekleştirdiklerini belirten Akan, “Denetimde saptanan eksiklikler, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklerde belirtilen süre zarfında tamamlanmakta, aksi takdirde kanuni işlem yapılarak firmaların yüksek kalite standartlarında çalışması sağlanmaktadır. Su firmaları, mevcut kaynaklarına ilave etmek istedikleri her yeni su kaynağı için müdürlüğümüze başvuru yaptıklarında, Uludağ’ın zirvesindeki kaynaklara çıkılarak yerinde inceleme yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
Kaynak koruma alanı içerisinde suyun kirlenmesine sebep olabilecek her türlü risk faktörün önlenmesi için çalıştıklarının altını çizen Dr. Akan, “Su kaynağının başlangıcındaki kaptajdan, isale hattı boyunca firmaya kadar uzanan kilometrelerce uzunluğundaki boru hatları titizlikle denetlenmekte ve birçok noktadan numuneler alınıp analize gönderilmektedir. Uygun çıkmayan analiz sonuçları hakkında işlem yapılmakta ve analiz sonuçları uygun çıkıncaya kadar su üretimi durdurulmaktadır. Doğal kaynak suları ve mineralli sular ile ilgili yılda ortalama bin 700 civarında numune alınmaktadır” diye konuştu.
Akan, 2016 yılının ilk 3 ayında Bursa’daki su işletmelerinde 40 civarında denetim yaptıklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.