Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alzheimer Hastaları Büyükşehir İle Daha Güvenli

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ve Türkiye’de İlk Kez Hayata Geçirilecek ‘sevgi Çipi’ Uygulamasının Alzheimer Ve Zihni Rahatsızlıkları Olan Vatandaşların Yakınlarıyla Rahatça Şekilde Bağlantı Kurabilmelerini Destekleyeceğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alzheimer Hastaları Büyükşehir İle Daha Güvenli
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ve Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek ‘sevgi çipi’ uygulamasının alzheimer ve zihni rahatsızlıkları olan vatandaşların yakınlarıyla rahatça şekilde bağlantı kurabilmelerini destekleyeceğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir hale getirmek maksadıyla sürdürdüğü çalışmalar sosyal alanlarda da aralıksız devam ediyor. Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşıma hedefiyle çalışmalarına yön veren Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da ve Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan ‘Sevgi Çipi’ uygulamasını tanıttı.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinde yeni bir adım daha atıldığını belirterek, “Bursa’da toplumsal yaşama katkı sağlayacak önemli bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden alınan kayıtlarla, Bursa’daki alzheimer hastaları ile zihin engelli vatandaşlarımızın toplum içine daha güvenli girmelerinin önü açılmış oluyor. Bu vatandaşlarımızın yakınlarının ALO 153 ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne başvurusu ve yapılacak değerlendirmenin ardından kendilerine verilecek olan cihazlarla yakınlarını harita üzerinden gerçek zamanlı olarak takip edebilecekler” diye konuştu.
Bu sayede hem hastanın hem de hasta yakınının daha güvende hissedeceğini ifade eden Başkan Altepe, “Sevgi çipi, içinde data hattı olarak kurulu halde verilecek. Cihazı üzerinde veya cebinde taşıyan hasta evin dışındayken, hasta yakını da onu Türkiye ve dünyanın her yerinde, 24 saat internet ortamından anlık olarak takip edilebilecek. Şayet sıkıntılı bir güzergahta olduğu tespit edilirse hemen ilgili ve yetkililere bilgi verilebilme imkanı sağlanmış olacak. Cihazın verileceği vatandaşlara ayrıca internet üzerinden takip için bir kullanıcı adı ve şifre verilecek. Bu sayede her vatandaşımız sadece kendisi için verilen hastayı takip edebilecek. Harita üzerinde insan figürü şeklinde görünecek olan sistem sayesinde yakının nerede olduğu ya da sinyal alınamadığı anda en son nerede göründüğü görülebilecek” dedi.
Uygulama ile istenirse geriye dönük hareketlerin de harita üzerinde görülebileceğini söyleyen Başkan Altepe, kullanım sıklığına bağlı olmakla birlikte, günlük şarj edilen cihazların yaklaşık 60 saatlik şarj kapasitesine sahip olacağını da belirtti. Sistemde uydu bağlantısının kapalı alanlarda kesildiğini söyleyen Başkan Altepe, cihazda bölge tanımlama uygulamasının da bulunduğunu ve hastanın, önceden belirlenen sınırların dışına çıkması halinde sistemin alarmla hasta yakınını bilgilendireceğini de kaydetti.
AK Parti Bursa Yerel Yönetimler Başkanı Asım Amil, konuyla ilgili kendilerine gelen talepleri Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini söyleyerek, “Sosyal anlamda önemli ve özel bir proje. Bursa’da ilk kez uygulanıyor. Türkiye’de de ilk olduğunu tahmin ediyorum. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.